Ενοικιάσεις σπιτιών: Προσοχή – Μεγάλη απάτη από επιτήδειους (video)13 Οκτωβρίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 9:04 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 9:04 μμ


Μια καλοστημένη κομπίνα στις πλάτες ανθρώπων που ψάχνουν να νοικιάσουν διαμέρισμα στην Αθήνα, έχουν στήσει επιτήδειοι.

Πώς λειτουργεί η κομπίνα

Οι απατεώνες δημοσιεύουν στο ίντερνετ και σε γνωστές πλατφόρμες αγγελίες ανύπαρκτων διαμερισμάτων. Στη συνέχεια ζητούν μέσω e-mail από τους υποψήφιους ενοικιαστές προκαταβολή, ενώ συνήθης τακτική είναι και η αξίωση δύο ενοικίων «μπροστά».

Η ζήτηση είναι τόσο μεγάλη, που σύντομα τις αγγελίες αυτές επισκέπτονται εκατοντάδες ενδιαφερόμενοι. Οι φωτογραφίες είναι από πραγματικά ακίνητα που μπορεί να είχαν δημοσιευτεί αρκετά παλιότερα και η περιγραφή εντελώς αληθοφανής. Τα δύο βασικά σημεία που κινούν την περιέργεια είναι η τιμή, που είναι σαφώς χαμηλότερη από αντίστοιχα ακίνητα στις ίδιες περιοχές, και το γεγονός ότι συνήθως δεν υπάρχει κάποιο τηλέφωνο επικοινωνίας με τον ιδιώτη που φαίνεται να έχει καταχωρήσει την αγγελία.

Η μόνη δυνατότητα που δίνεται για επικοινωνία είναι μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας των site. Δηλαδή, μόνο μέσω e-mail. Καμιά φορά, για επικοινωνία χρησιμοποιείται και κάποιο πραγματικό μεσιτικό γραφείο ώστε να είναι ακόμη πιο αληθοφανές το στήσιμο της κομπίνας. Αν όμως πάρει κάποιος τηλέφωνο στα γραφεία αυτά ενημερώνεται άμεσα ότι πρόκειται για παραπλανητικές αγγελίες. Μετά από λίγο διαπιστώνει ότι έχουν κατέβει από τα site αγγελιών.

Οι ψεύτικες αγγελίες αναρτώνται συνήθως τις βραδινές ώρες, οπότε το τηλεφωνικό κέντρο των πραγματικών μεσιτικών γραφείων δεν λειτουργεί. Όμως, οι υποψήφιοι ενοικιαστές πάνω στην αγωνία τους για να «κλείσουν» το σπίτι ή να πάρουν μία καλή σειρά προτεραιότητας σε σχέση με τους άλλους ενδιαφερόμενους, στέλνουν e-mail. Το ίδιο κάνουν και στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει διαθέσιμο κάποιο τηλέφωνο ή αν υπάρχει είναι απλά ένας ψεύτικος αριθμός που δεν απαντάει.

Συνήθως οι απατεώνες «χτυπάνε» σε περιοχές με αυξημένη ζήτηση και σταθμούς του μετρό κοντά, όπως το Κουκάκι, ο Νέος Κόσμος και το Κολωνάκι, ενώ επεκτείνονται και πιο παραλιακά, στη Γλυφάδα και το Παλαιό Φάληρο.

Δείτε το βίντεο

Διαβάστε επίσης στη Νέα Σελίδα: Μερομήνια 2019: Τι καιρό θα κάνει μέχρι τα Χριστούγεννα