Σε εξέλιξη πορεία των μεταλλωρύχων της Ελληνικός Χρυσός προς το Μαξίμου21 Σεπτεμβρίου 2017 · Ώρα δημοσίευσης: 7:32 πμ · Τελευταία τροποποίηση: 3:52 μμ
Hellas Gold workers protest outside of the Ministry of Reconstruction of Production, Environment and Energy in Athens, on Sept.14, 2017 / Διαμαρτυρία μεταλλωρύχων της Hellas Gold στο Υπουργείο Περιβάλλοντος , στην Αθήνα, στις 14 Σεπτεμβίου, 2017


Σε εξέλιξη είναι αυτή τη στιγμή πορεία των εργαζομένων στα μεταλλεία Κασσάνδρας Χαλκιδικής προς το Μέγαρο Μαξίμου και τα γραφεία της Eλληνικός Χρυσός στο κέντρο της Αθήνας. Με σύνθημα «Σκουριές, χρυσός, ευημερία, κάτω τα χέρια από τα μεταλλεία», οι εργαζόμενοι διεκδικούν τη γρήγορη επίλυση των εκκρεμοτήτων σχετικά με τις αδειοδοτήσεις της εταιρείας.
Οι μεταλλωρύχοι πραγματοποιούν 48ωρη απεργία και έφθασαν στην Αθήνα νωρίς το πρωί.

Οι μεταλλωρύχοι νωρίς το πρωί της Πέμπτης βρέθηκαν έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος στη Λεωφόρο Μεσογείων όπου πραγματοποίησαν εκ νέου συγκέντρωση διαμαρτυρίας καθώς όπως τόνισαν «βλέπουν» να εκπνέει το τελεσίγραφο της Eldorado για την έκδοση άδειας για τις Σκουριές και το αρμόδιο υπουργείο να μην κάνει κάποια κίνηση εκτόνωσης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΜΒΥΣΗΣ

 

«Γίνεται από ό,τι φαίνεται μεγάλη προσπάθεια και από τις δύο πλευρές να λυθεί το θέμα μας, θεωρούμε και ειλικρινά πιστεύουμε πως θα βρεθεί λύση πολύ σύντομα». Αυτό δήλωσε ο Χρήστος Ζαφειρούδας, πρόεδρος των εργαζομένων στις υπόγειες στοές των μεταλλείων Κασσάνδρας, μετά τη συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Μιχάλη Βερροιόπουλο.
«Υπάρχει, πρόσθεσε, ένας έντιμος και ειλικρινής διάλογος με την εταιρεία. Δυστυχώς όμως χρειάζεται χρόνος για να δούμε και έμπρακτα αποτελέσματα. Εμείς πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Δεν έχει τελειώσει τίποτα». Ανέφερε ακόμη πως στόχος είναι να δοθεί οριστική λύση στο ζήτημα μέσα στο επόμενο τρίμηνο. Δηλαδή στο χρονικό ορίζοντα στον οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαιτησία μεταξύ του Δημοσίου και της Ελληνικός Χρυσός.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΜΒΥΣΗΣ

Πηγές του υπουργείου ανέφεραν ότι η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και ότι οι εργαζόμενοι επανέλαβαν τις θέσεις τους για αδειοδότηση της μονάδας στις Σκουριές.

Από την πλευρά της η καναδική εταιρία έχει προειδοποιήσει πως σε περίπτωση κατά την οποία δεν δοθεί η άδεια τροποποίησης ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων για τις Σκουριές, τότε από την Παρασκευή θα μπει «λουκέτο» στα εργοτάξια των μεταλλείων Χαλκιδικής.«Θέλουμε να ξεκαθαρίσει η υπόθεση με την κυβέρνηση και την εταιρεία για να έχουμε δουλειά εμείς. Οι τρεις άδειες που δόθηκαν για την Ολυμπιάδα δεν αρκούν για να προχωρήσει το έργο, είναι ενιαίο» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στις στοές των μεταλλείων, Χρήστος Ζαφειρούδας.