ΣΥΡΙΖΑ: Καλωσορίζουμε την, έστω και με καθυστέρηση, απόφαση της ΝΔ να διαγράψει τον Β. Πολυμερόπουλο22 Σεπτεμβρίου 2017 · Ώρα δημοσίευσης: 11:12 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 12:59 πμ


Την επιδοκιμασία του για τη διαγραφή από τη Νέα Δημοκρατία του Βασίλη Πολυμερόπουλου, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Καλωσορίζουμε, έστω και έναν χρόνο μετά την αποκάλυψη της λαθροχειρίας στην οποία είχε προβεί προκειμένου να προαχθεί στη θέση του προϊσταμένου Διευθύνσεως του Δήμου Αθηναίων, την απόφαση της Νέας Δημοκρατίας να διαγράψει τον Βασίλη Πολυμερόπουλο», σημειώνει η Κουμουνδούρου.

Σε δική του ανακοίνωση, το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης αναφέρει από την πλευρά του ότι «η διαγραφή του κ. Πολυμερόπουλου από τα μητρώα της ΝΔ υπό το βάρος των αποκαλύψεων δεν εξιλεώνει την αξιωματική αντιπολίτευση για τις επιλογές προσώπων και εκπροσώπων της στα ανώτατα συνδικαλιστικά όργανα».

«Όσο και αν επιχειρεί να θολώσει τα νερά, η αλήθεια είναι προφανής: με αυτή την Κυβέρνηση τα πειθαρχικά συμβούλια και υπάρχουν και λειτουργούν, για να απαντούν με θεσμικό και δίκαιο τρόπο σε κρούσματα “fake” αριστείας και πλαστά πιστοποιητικά», συμπληρώνει το υπουργείο και συνεχίζει: «Θυμίζουμε ότι αυτή η Κυβέρνηση, από τις πρώτες κιόλας ημέρες της, με αποφάσεις της επιχείρησε να δώσει λύση απέναντι σε χιλιάδες πλαστούς τίτλους σπουδών, που επί δεκαετίες διοχετεύτηκαν ανά την Ελλάδα επί των κυβερνήσεων Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, φυσικά με την ανοχή τους».

«Είδαμε, βέβαια, ότι η απόδοση κοινωνικής δικαιοσύνης δεν άρεσε σε πασίγνωστους συνδικαλιστές της Ν.Δ. Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωσή –της λαλίστατης κατά τα άλλα– ΠΕΟΔΗΝ, η ηγεσία της οποίας είναι γνωστό το πού πρόσκειται πολιτικά και έχει αναλάβει εργολαβικά το ρόλο της παρουσίασης εικόνας κατάρρευσης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, διαβάζουμε: “Ο διαγωνισμός παρωδία δεν θα γίνει… Δεν θα αφήσουμε” (17/7/2017). Αυτή είναι η αριστεία που εννοεί ο πρόεδρος της ΝΔ; Προσυπογράφει η ΝΔ και ο Πρόεδρος της το περιεχόμενο της ανακοίνωσης της ΠΟΕΔΗΝ (17/7/2017); Τελικά, είναι βέβαιος ο Πρόεδρος της Ν.Δ. ότι αρκεί μόνο μία διαγραφή για τα πλαστά πιστοποιητικά στο κόμμα του;», καταλήγει το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Τη διαγραφή του κ. Πολυμερόπουλου αποφάσισε ο γραμματέας της Π.Ε. της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης.

Όπως αναφέρει σε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Αυγενάκης «λαμβάνοντας υπόψη το καταστατικό, τις ιδεολογικές αρχές και θέσεις του κόμματος και την υπ’ αριθ. 26124/15-09-2017 απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, αποφάσισε την διαγραφή του κ. Πολυμερόπουλου Βασίλη του Κωνσταντίνου από μέλος του κόμματος, καθώς και την απώλεια των δικαιωμάτων και αξιωμάτων που απορρέουν από αυτήν».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πολυμερόπουλος κρίθηκε ένοχος από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών επειδή το 2006 κατέθεσε στον δήμο Αθηναίων μια βεβαίωση παρακολούθησης ενός κύκλου σεμιναρίων ως τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών.

Παράλληλα, η ΝΔ σε ανακοίνωσή της υπενθυμίζει ότι ο έλεγχος των πλαστών πτυχίων και πιστοποιητικών ξεκίνησε την περίοδο που ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης «τότε, που ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφιζε και ήταν απέναντι σε κάθε έλεγχο νομιμότητας, στηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο περιπτώσεις σαν αυτή του κ. Πολυμερόπουλου».

«Καλά θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αντί να μας κουνάει το δάχτυλο, να ενημερώσει τους πολίτες γιατί σταμάτησε από τον Ιανουάριο του 2015 τους ελέγχους για την ορθή τήρηση της μετατροπής συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου. Επίσης, πόσες υποθέσεις επίορκων δημοσίων υπαλλήλων παραμένουν εκκρεμείς στα Πειθαρχικά Συμβούλια, με ορατό τον κίνδυνο στο τέλος του έτους πολλοί από αυτούς να επιστρέψουν στις υπηρεσίες τους», καταλήγει.