Ίμια: Περίεργες προκλήσεις της Τουρκίας- Τι αναφέρει ο τουρκικός Τύπος (photos – video)29 Ιανουαρίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 9:07 πμ · Τελευταία τροποποίηση: 9:26 πμ


Στις 30 Ιανουαρίου του 1996, όταν ξέσπασε η κρίση των Ιμίων, Ελλάδα και Τουρκία, λίγο έλειψε να οδηγηθούν σε πολεμική σύγκρουση. 23 χρόνια το τραγικό γεγονός, η Τουρκία φαίνεται να προκαλεί και να παίζει περίεργα παιχνίδια στην ευαίσθητη περιοχή, τόσο με τις αναφορές που γίνονται στο νησί από τον τουρκικό Τύπο, όσο και από τον τρόπο με τον οποίο έχουν επεξεργαστεί την τοποθεσία των Ιμίων στη Google.

Οι προκλήσεις του τουρκικού Τύπου

Τα τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για μέτρα ασφαλείας από την πλευρά της Τουρκίας στην περιοχή, με την συμμετοχή του Πολεμικού Ναυτικού αλλά και του Λιμενικού Σώματος.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, τρία πολεμικά πλοία και μια ακταιωρός του τουρκικού Λιμενικού Σώματος περιπολούν στην περιοχή ώστε να αποτρέψουν τυχόν «ελληνικές προκλήσεις». Μάλιστα, παρουσιάζουν και φωτογραφίες αλλά και βίντεο από τα τουρκικά πολεμικά σκάφη να πλέουν δίπλα στα δυο νησιά.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Η πρόκληση έρχεται μια μέρα πριν από την επέτειο της κρίσης των Ιμίων και λίγο μετά το μήνυμα του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη, προς στην Τουρκία κατά την οποία ανέφερε: «Ο εθνικός μας εναέριος χώρος, τα χερσαία σύνορα και θαλάσσιος χώρος προστατεύονται 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο και αυτό το έχουμε αποδείξει. Όποιος αμφισβητήσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα θα λάβει άμεσα συντριπτική απάντηση» είπε ο κ. Αποστολάκης για να προσθέσει στην συνέχεια πως: «Οι στιγμές είναι κρίσιμες και επιβάλλουν ενότητα και εθνική συνεννόηση».

Φωτογραφίες στη Google απεικονίζουν Τούρκους πάνω στα Ίμια

Με αφορμή την επέτειο της κρίσης των Ιμίων από τον Ιανουάριο του 1996 οι Τούρκοι ανέβασαν στους χάρτες της Google φωτογραφίες από Τούρκους στρατιώτες στα Ίμια.

Αυτή τη στιγμή αν κάποιος πληκτρολογήσει στους χάρτες της Google τη λέξη Ίμια εμφανίζονται φωτογραφίες με Τούρκους στρατιώτες στις ελληνικές βραχονησίδες.

Κανείς δεν ξέρει αν οι συγκεκριμένες φωτογραφίες είναι αληθινές. Ωστόσο, μερίδα του τουρκικού Τύπου με πιο σημαντικά τα δημοσιεύματα των εφημερίδων Hurriyet, Milliyet, Sabah και το CNN Turk αναφέρουν πως το τουρκικό πολεμικό ναυτικό λαμβάνει μέτρα γύρω από τα Ίμια προκειμένου να αποτρέψει εκδηλώσεις των Ελλήνων στην περιοχή της βραχονησίδας στο πλαίσιο της επετείου.

Πάντως, όποιος θέλει μπορεί να προσθέσει φωτογραφίες στους χάρτες της Google μπορεί να το κάνει, αρκεί να έχει λογαριασμό.

Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Τσίπρας – Ερντογάν: «Κλείδωσε» το ραντεβού – Στο τραπέζι οι τουρκικές προκλήσεις