Κ. Γαβρόγλου προς αντιπολίτευση: «Η σημαία δεν πρέπει να είναι βαθμολογικό έπαθλο»2 Αυγούστου 2017 · Ώρα δημοσίευσης: 6:59 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 12:41 πμ


Στις αντιδράσεις που ξέσπασαν από το χώρο της αντιπολίτευσης μετά τη δημοσίευση του Προεδρικού διατάγματος με το οποίο ορίζεται ότι η επιλογή του σημαιοφόρου και των παραστατών θα γίνεται με κλήρωση κι όχι βάσει της βαθμολογίας, απάντα ο υπουργός Παιδείας Ερευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου.

«Σήμερα ψηφίστηκε ένας ριζοσπαστικός νόμος για την τριτοβάθμια εκπαίδευση που ανοίγει νέους ορίζοντες σε πολλά επίπεδα για τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Σήμερα, επίσης, έχει γίνει κάτι εξίσου σημαντικό. Δημοσιεύθηκε το ΠΔ που ρυθμίζει και εκσυγχρονίζει την καθημερινότητα στα Δημοτικά σχολεία, καταργώντας αυτό που ίσχυε από το 1989, δηλαδή εδώ και περίπου 20 χρόνια. Αντί να χαιρετιστούν αυτά τα σημαντικά βήματα, ως βήματα που πάνε την εκπαίδευση μπροστά, έχουμε πάλι μία μίζερη αντιμετώπιση. Η Νέα Δημοκρατία μαζί με τη Χρυσή Αυγή αυτή την φορά μας κάνουν κριτική για το θέμα της επιλογής του σημαιοφόρου. Αν διαβάσει κανείς τις ανακοινώσεις αυτών των δύο κομμάτων είναι σαν να είναι γραμμένες από τον ίδιο συντάκτη», ανέφερε ο υπουργός Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων.

«Για εμάς η σημαία δεν πρέπει να είναι βαθμολογικό έπαθλο» είπε ο κ. Κώστας Γαβρόγλου και συνεχίζοντας τόνισε:« Όλοι έχουν δικαίωμα να την κρατούν, όπως και υποχρέωση να την υπερασπίζονται. Στρατό δεν πάνε μόνον οι άριστοι μαθητές, πάνε όλοι, ανεξάρτητα από τις επιδόσεις τους.Δεν είναι δυνατόν ένας μικρός αλλά υπαρκτός αριθμός οικογενειών να διαγκωνίζονται μεταξύ τους και να πιέζουν τους εκπαιδευτικούς να δώσουν βαθμούς για να γίνει το παιδί τους σημαιοφόρος. Εμείς προτείνουμε να γίνεται κλήρωση και να αναδεικνύεται ο σημαιοφόρος. Κλήρωση ανάμεσα σε ίσους ως προς τις υποχρεώσεις τους απέναντι στην Πολιτεία. Δηλώσεις που συνδέουν την αριστεία με την σημαία είναι κάτι βαθιά αντιδημοκρατικό.Οι επιδόσεις των μαθητών βαθμολογούνται, η αριστεία έχει πολλούς τρόπους να καταγραφεί».