Κικίλιας: Επίσκεψη στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ»17 Οκτωβρίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 6:22 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 7:55 μμ


Την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. ΒαρδινογιάννηΕΛΠΙΔΑ» επισκέφθηκε ο Υπουργός Υγείας κύριος Βασίλης Κικίλιας, την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019.

Τον κύριο Κικίλια υποδέχτηκαν η Πρόεδρος του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, ο Διοικητής των Νοσοκομείων Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» και «Π.&Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ» κύριος Μανώλης Παπασάββας, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό της Μονάδας καθώς και μέλη των Σωματείων «ΕΛΠΙΔΑ» και «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ».

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Βασίλης Κικίλιας

Υποδεχόμενη τον κύριο Κικίλια, η κυρία Βαρδινογιάννη τον ευχαρίστησε για τη συγκινητική του πρωτοβουλία να επισκεφθεί τα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ», τονίζοντας την σημασία που έχει η συμπαράσταση της Πολιτείας για το έργο της Ογκολογικής Μονάδας.

Στιγμιότυπο από την υποδοχή του Υπουργού Υγείας

«Η παρουσία σας σήμερα αποτελεί ένα ξεχωριστό γεγονός για τον Σύλλογό μας και πολύ μεγάλη στήριξη για τα παιδιά που νοσηλεύονται εδώ και τις οικογένειές τους. Εκφράζει πάνω από όλα τη βαθιά σας ευαισθησία και την προτεραιότητα που δίνετε σε πρωτοβουλίες με επίκεντρο την υγεία των παιδιών.

Αγάπη Ντούμου, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Βασίλης Κικίλιας, Μανώλης Παπασάββας

Ως γιατρός και ο ίδιος, που γνωρίζετε άμεσα τις ανάγκες των μικρών μας ασθενών και τις ιδιαιτερότητες του ιατρικού χώρου, είστε ένας πολύτιμος σύμμαχος και συμπαραστάτης μας, ειδικά την στιγμή που αγωνίζεστε καθημερινά για να συμβάλετε στο μεγάλο κεφάλαιο που λέγεται υγεία στη χώρα μας.

Παράλληλα, στο πρόσωπό σας εκφράζεται η συμπαράσταση της Πολιτείας που είναι κοντά μας όλα αυτά τα χρόνια. Το Υπουργείο Υγείας όχι μόνο στηρίζει τις προσπάθειές μας αλλά γίνεται πολλές φορές ένα με αυτές επιστρατεύοντας τις δυνάμεις του για έναν πραγματικά ιερό σκοπό», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Βαρδινογιάννη.

Στη συνέχεια, η κυρία Βαρδινογιάννη, απένειμε στον κύριο Κικίλια την τιμητική πλακέτα του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» και τοποθέτησαν μαζί στον «Τοίχο των Αστεριών της ΕΛΠΙΔΑΣ» το αστέρι με το όνομά του.

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Βασίλης Κικίλιας

Ο κύριος Κικίλιας ευχαρίστησε την κυρία Βαρδινογιάννη για την μεγάλη τιμή τονίζοντας στην ομιλία του την σπουδαιότητα του έργου της «ΕΛΠΙΔΑΣ»: «Το όνομα «ΕΛΠΙΔΑ» είναι ένα όνομα πολύ ισχυρό και με βαθύτερο νόημα. Έχετε κάνει πάρα πολλά και πραγματικά πιστεύω πως οι βραβεύσεις είναι για εσάς και όχι για εμένα. Σαν Πολιτεία σας ευχαριστούμε για όλα όσα έχετε κάνει. Θέλω να ξέρετε πως είναι εντολή του Πρωθυπουργού να είμαστε αρωγοί στην προσπάθεια σας. Είμαι άνθρωπος των πράξεων και όχι των λέξεων και θα σας στηρίξω με κάθε τρόπο» είπε ανάμεσα σε άλλα ο κύριος Κικίλιας.

Αμέσως μετά, ο κύριος Κικίλιας ξεναγήθηκε στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων, ενημερώθηκε αναλυτικά από γιατρούς και νοσηλευτές για τον τρόπο λειτουργίας της Μονάδας, ενώ επισκέφθηκε και τους μικρούς ασθενείς και τους γονείς τους.

Διαβάστε επίσης στη Νέα Σελίδα: Έναρξη εορταστικού κύκλου εκδηλώσεων για την επέτειο 2.500 χρόνων από τη μάχη των Θερμοπυλών και τη ναυμαχία της Σαλαμίνας