Κύκλοι της ΔΕΗ για δηλώσεις Φέσσα: Να είναι πιο προσεκτικός ο πρόεδρος του ΣΕΒ5 Οκτωβρίου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 3:49 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 3:51 μμ


Κύκλοι της ΔΕΗ σχολιάζουν στο ΑΠΕ τις πρόσφατες τοποθετήσεις του προέδρου του ΣΕΒ, Θεόδωρου Φέσσα, εκφράζοντας ερωτήματα για τη χρονική στιγμή που επέλεξε, μια χρονική στιγμή που συμπίπτει με τη επίθεση που δέχεται η δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού.

Όπως ανέφεραν, σε κάθε περίπτωση ο πρόεδρος του ΣΕΒ θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός εκ του θεσμικού του ρόλου.

«Βαρίδι» η ΔΕΗ για τον πρόεδρο του ΣΕΒ

Σημειώνεται ότι χθες στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου του ΣΕΒ και σε ερώτηση για το ενεργειακό κόστος ο κ. Φέσσας χαρακτήρισε τη ΔΕΗ «βαρίδι» υποστηρίζοντας ότι η Δημόσια Επιχείρηση δεν είναι η πλέον ανταγωνιστική καθώς στηρίζει την παραγωγή ενέργειας στον λιγνίτη που επιβαρύνεται με υψηλές τιμές για τα δικαιώματα εκπομπής ρύπων.

Πρόσθεσε ότι δεν εφαρμόζεται η ευρωπαϊκή νομοθεσία για το Target Model ενώ ταυτόχρονα η φορολογία στην ενέργεια είναι υψηλή και οι διεθνείς τιμές αυξάνονται. Κάτι που δημιουργεί πρόβλημα στις ενεργοβόρες επιχειρήσεις, υφεσιακές τάσεις και πληθωρισμό εκτιμώντας ωστόσο ότι δεν θα δούμε πολύ υψηλές τιμές.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ υποστήριξε ακόμη ότι υπό ορισμένες συνθήκες η ΔΕΗ είναι βιώσιμη αλλά πρέπει να αποκτήσει διαφορετική διάρθρωση στα μοντέλα παραγωγής και διοίκησης.