Λασίθι: Προφυλακίστηκε ο κατηγορούμενος – Επεισόδια στα δικαστήρια17 Φεβρουαρίου 2020 · Ώρα δημοσίευσης: 1:12 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 1:12 μμ


Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 43χρονος κατηγορούμενος του εγκλήματος στο Λασίθι ενώ σοβαρές ήταν οι εξελίξεις τη Δευτέρα που οδηγήθηκε στα δικαστήρια.

Ένα βίντεο ντοκουμέντο -που σύμφωνα με την οικογένεια του θύματος του εγκλήματος αποδεικνύει την ενοχή του κατηγορουμένου- παραδόθηκε στον Ανακριτή. Τη στιγμή που ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Μανόλη Φινοκαλιώτη οδηγήθηκε στο δικαστήριο της Νεάπολης για την απολογία του, το υλικό από κλειστό κύκλωμα ποιμνιοστασίου είχε παραδοθεί στον Ανακριτή.

Σύμφωνα με τον δικηγόρος της οικογένειας Γιώργο Κοσοσάλη «το βίντεο αποτυπώνει τη σκηνή του φρικτού και σκληρού εγκλήματος, της ανόητης καπετανιάς και δεν αφήνει κανένα περιθώριο για περαιτέρω υπερασπιστικούς ελιγμούς. Είναι καταπέλτης το βίντεο. Είναι σκληρό και δύσκολο να ‘’αναγνωστεί’’ ψυχολογικά και συναισθηματικά ωστόσο η οικογένεια αισθάνθηκε την ανάγκη να το παραδώσει για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους. Το υλικό δείχνει την εκτέλεση από το δράστη με νηφαλιότητα , διαύγεια και ψυχραιμία με την οποία θέλησε να δράσει και τον τρόπο με τον οποίο τοποθετείται απέναντι στην ανθρώπινη ζωή».

Σύμφωνα με τον κ. Κοκοσάλη «το βίντεο τα λέει όλα. Η οικογένεια έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη είμαστε βέβαιοι ότι θα αποδοθεί όπου πρέπει να αποδοθεί».

Όπως υποστηρίξει στο παρελθόν ο δικηγόρος του κατηγορουμένου Γιώργος Στειακάκης μόλις συνειδητοποίησε τι έκανε, κατέρρευσε και γυρνούσε μόνος στα ορεινά αποφασισμένος να δώσει τέλος και στη δίκη του ζωή.

Ένταση στα δικαστήρια – Φυγάδευσαν το δράστη

Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του κατηγορουμένου επικράτησε ένταση και φυγαδεύτηκε από τους αστυνομικούς για να αποφευχθούν τα χειρότερα. Μάλιστα προκλήθηκαν ζημιές σε όχημα της αστυνομίας κατά τη διάρκεια των επεισοδίων και χρειάστηκε η παρέμβαση των αστυνομικών.

Πηγή: neakriti.gr

Διαβάστε επίσης στη Νέα Σελίδα: Λασίθι: Βίντεο – ντοκουμέντο από το φονικό