Νίκος Μαυρίκος: Η γυναίκα κλειδί που μπορεί να ρίξει φως στην υπόθεση29 Δεκεμβρίου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 5:42 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 5:42 μμ


Δίχως τέλος το θρίλερ με την απαγωγή – αρπαγή του επιχειρηματία Νίκου Μαυρίκου. Οι Αρχές προσπαθούν να βρουν την άκρη του νήματος με βάση τα λιγοστά στοιχεία που έχουν στα χέρια τους. Μέχρι στιγμής, οι απαγωγείς δεν έχουν επικοινωνήσει με άτομα του περιβάλλοντος του επιχειρηματία για λύτρα. Η οικιακή βοηθός έχει δώσει λιγοστά στοιχεία που μπορούν να βοηθήσουν.

Η γυναίκα που μπορεί να βοηθήσει

Η οικιακή βοηθός του επιχειρηματία ήταν αυτόπτης μάρτυρας στην απαγωγή. Ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τουλάχιστον έναν από τους δράστες και όλα όσα μπορεί να θυμηθεί είναι πολύ σημαντικά στη διαλεύκανση της υπόθεσης σύμφωνα με όσα αναφέρει ρεπορτάζ του newsit.gr.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Απαγωγή επιχειρηματία: Γιατί ανησυχεί η ΕΛ.ΑΣ. για την «σιωπή» των απαγωγέων

Απαρηγόρητη μετά την απαγωγή η σύντροφος του επιχειρηματία, Νίκου Μαυρίκου
Η γυναίκα έχει δώσει τα χαρακτηριστικά του προσώπου στις Αρχές, οι οποίες όμως εξετάζουν το ενδεχόμενο να φορούσε ενδεχομένως κάποια μάσκα σιλικόνης.

Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση, ψάχνουν επιπλέον κάμερες από τα ήδη υπάρχοντα υλικά και θα επιχειρήσουν να πάρουν πλάνα και από τις προηγούμενες ημέρες της απαγωγής, διότι οι δράστες από ότι φαίνεται τον παρακολουθούσαν πριν την απαγωγή.

Οι έρευνες πλέον κινούνται στο επαγγελματικό και φιλικό περιβάλλον του επιχειρηματία γιατί οι Αρχές δεν έχουν κάποιο στοιχείο στα χέρια τους και κυρίως επειδή δεν έχει υπάρξει καμία επικοινωνία για λύτρα…

Οι μέρες περνούν και ακόμα και το χειρότερο πιθανό σενάριο είναι στο κάδρο των ερευνών…

Το χρονικό της αρπαγής 

Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Η ώρα ήταν λίγο πριν τις 09:00 το πρωί της Πέμπτης, 27.12.2018, όταν ο γνωστός επιχειρηματίας, Νίκος Μαυρίκος, κατέβηκε από το διαμέρισμά του που βρίσκεται σε πολυκατοικία στην Ακτή Θεμιστοκλέους στον Πειραιά.

Ο 51χρονος ήταν μαζί με την οικιακή του βοηθό όταν βγήκε από την κεντρική πόρτα της πολυκατοικίας προκειμένου να πάρει το αυτοκίνητό του.

Ξαφνικά, εμφανίστηκαν μπροστά του τέσσερα άτομα τα οποία μάλιστα από τους αυτόπτες μάρτυρες περιγράφονται ως σωματώδη, τα οποία τον ακινητοποίησαν, τον άρπαξαν από τα χέρια και στην κυριολεξία σηκωτό τον έβαλαν στο μπλε πολυμορφικό αυτοκίνητο που είχε σταθμεύσει δίπλα από την αυλή της πολυκατοικίας. Στη συνέχεια έγιναν καπνός.