Νίκος Μαυρίκος: Τι αποκάλυψε στους αστυνομικούς για την αρπαγή του4 Ιανουαρίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 7:01 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 7:48 μμ


Τα όσα έζησε στα χέρια των απαγωγέων του περιγράφει τις τελευταίες ώρες ο επιχειρηματίας Νίκος Μαυρίκος στους αστυνομικούς

Υπενθυμίζεται ότι ο επιχειρηματίας είχε απαχθεί πριν από 8 ημέρες έξω από το σπίτι του στην Ακτή Θεμιστοκλέους στον Πειραιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιχειρηματίας ισχυρίζεται ότι δεν έδωσε χρήματα στους απαγωγείς του και ότι κατά την διάρκεια της κράτησής του τον χτύπησαν στο πρόσωπο και στα χέρια. Αυτό το διαπίστωσε και ιατροδικαστής που κλήθηκε από την αστυνομία για να τον εξετάσει.

Ο Νίκος Μαυρίκος, είπε ακόμα στους αστυνομικούς ότι δεν γνωρίζει που τον κρατούσαν και ότι του έδωσαν να φορέσει άλλα ρούχα προκειμένου να μην βρεθεί επάνω του δείγμα DNA από τις Αρχές.

Επιστολή του Νίκου Μαυρίκου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Ευχαριστώ στην ΕΛ.ΑΣ.»

Τις ευχαριστίες του στην Αστυνομία για τον χειρισμό της υπόθεσης της αρπαγής του, καθώς στους ανθρώπους του περιβάλλοντος του, εκφράζει ο επιχειρηματίας Νίκος Μαυρίκος, με επιστολή που έστειλε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, λίγο μετά την κατάθεση που έδωσε στους αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής.

«Θα ήθελα από καρδιάς να ευχαριστήσω όλους τους συντελεστές αυτού του τόσο δύσκολου εγχειρήματος», αναφέρει στην επιστολή του ο 51χρονος επιχειρηματίας, χωρίς να αναφερθεί σε κάτι ιδιαίτερο για την περιπέτειά του.

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ελάχιστα διαφωτιστική, για τους δράστες της αρπαγής, αλλά και για το κρησφύγετο που τον κρατούσαν από την περασμένη Πέμπτη, ήταν και η κατάθεση που έδωσε σήμερα ο επιχειρηματίας στον προϊστάμενο και αξιωματικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, που ασχολούνται με την υπόθεση.

Όπως διευκρινίστηκε, ο Νίκος Μαυρίκος αφέθηκε ελεύθερος χτες το μεσημέρι και πήγε στο σπίτι της μητέρας του όπου διαμένει προσωρινά, μετά την περιπέτειά του.

Ωστόσο, η Αστυνομία ενημερώθηκε πολλές ώρες αργότερα και συγκεκριμένα τηλεφώνησε ο ίδιος και ανέφερε ότι ήταν ελεύθερος, σήμερα, γύρω στις 11 το πρωί.

Στο κλιμάκιο των αστυνομικών που μετέβησαν στο σπίτι της μητέρας του, ο επιχειρηματίας είπε ότι δεν ειδοποίησε αμέσως, επειδή ήθελε να ηρεμήσει από την ταλαιπωρία και να βάλει σε μια τάξη τις σκέψεις του για να μπορέσει να δώσει κατάθεση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο επιχειρηματίας είπε στους αστυνομικούς ότι οι απαγωγείς τον άφησαν σε άγνωστο σημείο, χτες το μεσημέρι και από εκεί με ταξί πήγε στο σπίτι της μητέρας του. Μόνο όταν πλησίαζε το ταξί στο σπίτι κατάλαβε που βρισκόταν.

Όσον αφορά την αρπαγή του και την ομηρία του, αναφέρει ότι τον άρπαξαν ξαφνικά στην Ακτή Θεμιστοκλέους τέσσερις άγνωστοι και τον έβαλαν σε ένα αυτοκίνητο.

Όπως λέει, στην αρχή τον χτύπησαν και τον έδεσαν, ενώ τις περισσότερες ώρες του φορούσαν κουκούλα.

Πράγματι φέρει σημάδια από κτυπήματα και από το δέσιμο στα χέρια.

Ο Νίκος Μαυρίκος αναφέρει ότι δεν μπόρεσε να καταλάβει που τον πήγαν, ούτε πόση ώρα έκαναν να φτάσουν στο κρησφύγετο, αλλά αντιλήφθηκε ότι αυτό βρίσκεται σε κατοικημένη περιοχή.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο επιχειρηματίας ανέφερε ότι του ζήτησαν χρηματικό ποσό, αλλά δεν τους το έδωσε. Επίσης, όλο το διάστημα της ομηρίας του μιλούσε μόνο με ένα άτομο, το οποίο όμως δεν είδε.

Οι αστυνομικοί θα του πάρουν και άλλη κατάθεση με την ελπίδα ότι θα μπορέσει να δώσει κάποιες πληροφορίες, που θα βοηθήσουν τις έρευνες, ενώ παράλληλα συνεχίζουν την εξέταση όλων των στοιχείων από κάμερες και άλλες πηγές, από τον τόπο της αρπαγής, την περασμένη Πέμπτη, που ίσως να φωτίσουν την υπόθεση.

Ο Νίκος Μαυρίκος πάντως στην επιστολή του που εστάλη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, κάνει λόγο για «δύσκολη κατάσταση», που βρέθηκε η ζωή του.

Συγκεκριμένα, η επιστολή αναφέρει:

«Σήμερα 4 του μήνα Γενάρη του 2019, είχε αίσιο τέλος η δύσκολη κατάσταση στην οποία βρέθηκε η ζωή μου , η οικογένειά μου και οι κοντινοί μου άνθρωποι .

Θα ήθελα από καρδιάς να ευχαριστήσω όλους τους συντελεστές αυτού του τόσο δύσκολου εγχειρήματος.

Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να ευχαριστήσω την ΕΛ.ΑΣ. (Ελληνική Αστυνομία) στο σύνολο της αλλά και τα επί μέρους καθ’ όλα τμήματα και τους προϊσταμένους αυτών .

Επίσης, θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους φίλους κοντινούς η απλούς γνωστούς στην τόσο καταλυτική βοήθειά τους .

Νίκος Μαυρίκος»

Τον άφησαν σε ερημική περιοχή, πήρε ταξί και πήγε σπίτι του 

Για το πως τον άφησαν ελεύθερο ο επιχειρηματίας είπε ότι τον άφησαν σε ερημική περιοχή της Αττικής που δεν μπορούσε να καταλάβει που είναι. Είπε ακόμα ότι περπάτησε για πολλή ώρα και όταν βγήκε σε κεντρικό δρόμο πήρε ταξί και διένυσε μια απόσταση περίπου 30 με 40 λεπτά μέχρι το σπίτι του.

Η υπόθεση χαρακτηρίζεται από έμπειρους αστυνομικούς πολύ περίπλοκη και με πολλά κενά. Και για τον λόγο αυτό την χαρακτηρίζουν αρπαγή και όχι απαγωγή και επίσης εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα. Ο επιχειρηματίας απελευθερώθηκε και επικοινώνησε ο ίδιος με τους αστυνομικούς σήμερα το πρωί, προκειμένου να τους πει ότι είναι καλά στην υγεία του.

Ήταν 11 το πρωί όταν ο Νίκος Μαυρίκος επικοινώνησε με το Τμήμα Ανθρωποκτονιών. «Είμαι ο Νίκος Μαυρίκος. Με απελευθέρωσαν. Είμαι καλά στην υγεία μου και βρίσκομαι στο σπίτι μου», ήταν τα πρώτα λόγια που είπε στους αστυνομικούς ο πειραιώτης επιχειρηματίας.

Τα ερωτήματα των αστυνομικών 

Η είδηση για την απελευθέρωση του επιχειρηματία που είχε πέσει θύμα απαγωγής στις 27/12/2018 έξω από το σπίτι του στην ακτή Θεμιστοκλέους στον Πειραιά, έγινε γνωστή λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι. Άμεσα έφτασε στο σπίτι του Νίκου Μαυρίκου κλιμάκιο του Ανθρωποκτονιών που έχει στην δικαιοδοσία του και τις απαγωγές και αφού πήραν τα πρώτα δείγματα τον μετέφεραν στη ΓΑΔΑ.

Ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάζουν οι αστυνομικοί παρά τα όσα φέρεται να έχει πει ο επιχειρηματίας, είναι ότι οι απαγωγείς διαπραγματεύονταν απευθείας με τον επιχειρηματία για τα χρήματα που ζητούσαν.

Το μεγάλο ερώτημα πάντως, είναι αν ο επιχειρηματίας καταθέτει ό,τι καταθέτει υπό το καθεστώς φόβου και ενδεχόμενης απειλής.

Τον άφησαν χθες το απόγευμα 

Ο επιχειρηματίας φαίνεται να αφέθηκε ελεύθερος χθες νωρίς το απόγευμα, ωστόσο ειδοποίησε την αστυνομία μόλις σήμερα, λίγο μετά τις 11 το πρωί.

Ωστόσο, εδώ προκύπτουν τρία βασικά ερωτήματα για τους αστυνομικούς:

– Το πρώτο είναι γιατί ο Νίκος Μαυρίκος επικοινώνησε σήμερα με την αστυνομία, περίπου στις 11.10′ το πρωί, ενώ είχε αφεθεί ελεύθερος νωρίς χθες το απόγευμα. Δεν είναι ακόμη γνωστό πώς και αν έχει δικαιολογήσει ο 51χρονος επιχειρηματίας αυτό το κενό χρόνου μέχρι να επικοινωνήσει με τις αρχές.

– Το δεύτερο είναι ότι ο επιχειρηματίας ισχυρίζεται ότι δεν θυμάται σε ποιο σημείο αφέθηκε ελεύθερος. Η απορία των αστυνομικών είναι γιατί ισχυρίζεται κάτι τέτοιο και τι ακριβώς του έχει συμβεί ώστε «να μη θυμάται». Σημειώνεται ότι το σημείο της απελευθέρωσης είναι κρίσιμο για να προχωρήσουν οι έρευνες με στόχο τον εντοπισμό των δραστών της αρπαγής: Θα αναζητηθεί οπτικό υλικό, πιθανές μαρτυρίες και άλλα στοιχεία, που μπορεί να αποδειχθούν σημαντικά για την πορεία της υπόθεσης.

-Το τρίτο ερώτημα είναι γιατί πέταξε τα ρούχα που του έδωσαν οι απαγωγείς να φορέσει, αφού θα μπορούσαν να αναζητηθούν ίχνη DNA σ’ αυτά.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: 

Νίκος Μαυρίκος: Aπελευθερώθηκε από τους απαγωγείς του

Νίκος Μαυρίκος: Τι βλέπουν οι αρχές πίσω από την μυστήρια αρπαγή