Παπασπύρου: Διαψεύδει Αγγελή για Novartis7 Φεβρουαρίου 2020 · Ώρα δημοσίευσης: 9:52 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 9:55 μμ


Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα όλα όσα λέει ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Αγγελής, υποστήριξε η πρώην Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου, κατά την σημερινή κατάθεσή της στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την υπόθεση της Novartis.

Ειδικότερα, ενώπιον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελου Ζαχαρή η κ. Παπασπύρου διέψευσε τον κ. Αγγελή ότι εκείνη γνώριζε ότι ετοιμάζονταν προφυλακίσεις τριών πολιτικών προσώπων, λίγο πριν από τις εκλογές. Όπως χαρακτηριστικά φέρεται να είπε «ο κύριος Αγγελής λέει ξανά και ξανά τα ίδια ψέματα».

Παράλληλα, υποστήριξε η κ. Παπασπύρου ότι ως εισαγγελέας ο κ. Αγγελής όφειλε εάν υπήρχε τέτοιο σχέδιο για πολιτικά πρόσωπα να παρέμβει αμέσως και να το καταγγείλει αφού ήταν επόπτης της Εισαγγελίας Διαφθοράς και επισήμανε ότι από τον Ιανουάριο, τώρα θυμήθηκε ότι υπήρχε σχέδιο προφυλάκισης τριών πολιτικών προσώπων.

Εξάλλου και εκ του αποτελέσματος δεν ευσταθεί η αναφορά του κ. Αγγελή, ανέφερε η κ. Παπασπύρου, καθώς αρχειοθετήθηκε η δικογραφία για τον Αντώνη Σαμαρά από την περασμένη άνοιξη, κάτι που αποδεικνύεται ότι δεν υπήρχε τέτοιο σχέδιο που περιγράφει ο κ. Αγγελής.

Τέλος, υποστήριξε ότι ουδέποτε εκβιάστηκε από την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και ότι όλες οι πιέσεις που ασκήθηκαν ήταν στο πλαίσιο της συνεργασίας τους προκειμένου να ολοκληρωθεί η έρευνα των επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Προανακριτική: Η κατάθεση της Τσατάνη για τον Παπαγγελόπουλο – Η απάντηση του πρώην υπουργού