Πέθανε δημοσιογράφος – εκδότης5 Νοεμβρίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 11:40 πμ · Τελευταία τροποποίηση: 11:41 πμ


Πέθανε σε ηλικία 73 ετών ο εκδότης και δημοσιογράφος, Κώστας Γιαννοπολίτης.

Αφήνει κενό στην αγροτική δημοσιογραφία

Τον τελευταίο μήνα βρέθηκε αντιμέτωπος με μια επιθετική μορφή καρκίνου η οποία και επέφερε τον θάνατο σε ηλικία 73 ετών. Είχε βέβαια πάντα κοντά του την οικογένεια του, τη συζυγό του Γεωργία και τα δύο του παιδιά Νίκο και Πελαγία – Νικολέτα, με τους οποίους άλλωστε, είχε όλα αυτά τα χρόνια, τη φροντίδα του ΑγροΤύπος Α.Ε. – Εκδοτική.

Εκτός από διαπρεπής επιστήμονας, υπήρξε τις τελευταίες τρεις δεκαετίες ο άνθρωπος που άνοιξε δρόμους στην αγροτική ενημέρωση, ασχολήθηκε με ιδιαίτερη επιμονή για την ανασυγκρότηση της ελληνικής γεωργίας και δίδαξε σε πολλούς από τους νεότερους αγροτική δημοσιογραφία.

Με καταγωγή από την Κάτω Βλασιά Καλβρύτων, όπου γεννήθηκε το 1946, ο Κώστας Γιαννοπολίτης,  ήταν γεωπόνος, πτυχιούχος της Ανώτατης Γεωπονικής Σχολής Αθηνών και Διδάκτωρ του Michigan State University των ΗΠΑ.

Διετέλεσε Διευθυντής του Τμήματος Ζιζανιολογίας και προϊστάμενος του Εργαστηρίου Χημικής Αντιμετώπισης Ζιζανίων του Μπενακείου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου, ως τακτικός ερευνητής, από το1984 μέχρι το 2009 οπότε και συνταξιοδοτήθηκε.

Διετέλεσε Πρόεδρος και μέλος κατά καιρούς διαφόρων επιστημονικών εταιρειών, εκλεγμένος Εθνικός Αντιπρόσωπος της Ελλάδας και Εμπειρογνώμονας σε Επιτροπές Ειδικών της Ε.Ε. καθώς και Project Leader σε πρόγραμμα της Ε.Ε. (Institution Building) για την προετοιμασία της Ρουμανίας, ως υποψήφιας χώρας, στον τομέα φυτοϋγειονομικού ελέγχου και ελέγχου υπολειμμάτων γεωργικών φαρμάκων (1999-2001).

Το 1993 δημιούργησε την ΑγροΤύπος A.E., εκδοτική εταιρεία που ασχολείται αποκλειστικά με τις αγροτικές εκδόσεις και την ενημέρωση του αγροτικού χώρου, με κύριο κίνητρο να συμβάλει στην ανάπτυξη και στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής γεωργίας.

Στις δραστηριότητες της ΑγροΤύπος AE περιλαμβάνονται η έκδοση του μηνιαίου περιοδικού «Γεωργία–Κτηνοτροφία» και η λειτουργία του ειδησεογραφικού site agrotypos.gr. Συγγραφέας περισσότερων από 300 επιστημονικών άρθρων σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά.

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει την Τετάρτη (6/11/2019), στις 14:30 στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου στο Μαρούσι (Αγ. Νικολάου και Ελ. Βενιζέλου, Μαρούσι 15122)

Διαβάστε επίσης στη Νέα Σελίδα:

Πέθανε η δημοσιογράφος Πόπη Χριστοδουλίδου

πηγή:agronews.gr