Ποιες είναι υποχρεώσεις των εργοδοτών απέναντι στους ντελιβεράδες14 Δεκεμβρίου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 3:10 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 3:10 μμ


Τις υποχρεώσεις των εργοδοτών στον χώρο της εστίασης απέναντι στους ντελιβεράδες, επεσήμανε με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ανδρέας Νεφελούδης.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείο Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων τόνισε πως η εγκύκλιος για τους ντελιβεράδες δίνει οδηγίες και ξεκαθαρίζει το πεδίο.

Στόχος της εγκυκλίου για τους ντελιβεράδες είναι επίσης να διευκολύνει το έργο των Τεχνικών Επιθεωρητών.

Με τις δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας συνόψισε τα βασικά σημεία της εγκυκλίου στα εξής: «Κάθε επιχείρηση πρέπει να διαθέτει γραπτή εκτίμηση του επαγγελματικού κινδύνου.

Να περιγράφεται, δηλαδή, σε μία μελέτη ή σε ένα πόνημα ποιοι είναι οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι που δουλεύουν στο χώρο της διανομής και τι μέτρα λαμβάνει η επιχείρηση, για να αντιμετωπίσει αυτούς τους κινδύνους και να κάνει πιο ασφαλή την εργασία του.

Ο εργοδότης είναι υποχρεωμένος να παρέχει τα μέσα ατομικής προστασίας, τα οποία είναι απαραίτητα για την ασφαλή εκτέλεση του επαγγέλματος, εκτός από το κράνος που εμπίπτει στην υποχρέωση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Τρίτον, ο εργοδότης είναι υπεύθυνος για τη σωστή λειτουργία της μηχανής με την οποία ασκεί το επάγγελμά του ο διανομέας».

Η υπόθεση με τον ντελιβερά που σόκαρε

Σε άλλα νεά…, ένα ιδιαίτερα βίαιο περιστατικό έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη πριν από λίγο καιρό, σύμφωνα με όσα κατήγγειλε  η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, εργαζόμενος διανομέας δέχθηκε επίθεση με σιδερογροθιά από τον εργοδότη του με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.

Η κατάσταση της υγείας του

Σύμφωνα με πληροφορίες της Νέας Σελίδας ο διανομέας είχε κατάγματα στο κεφάλι, και οι γιατροί είχαν τονίσει ότι θα χρειαστεί χειρουργική αντιμετώπιση.

Ο ίδιος διεκομήσθη τότε στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται από εχθές το βράδυ και όπου αναμένεται να παραμείνει για αρκετές ημέρες, ενώ βρίσκεται σε σοκ.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: 

«Ονήσιμος»: Συγκέντρωση ειδών για κρατούμενους και τις οικογένειές τους