Επίδομα θέρμανσης: Πότε θα δοθεί – Τι πρέπει να γνωρίζετε14 Δεκεμβρίου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 11:24 πμ · Τελευταία τροποποίηση: 11:24 πμ


Επίδομα θέρμανσης:  Tο έξτρα επίδομα θα δοθεί άμεσα στα νοικοκυριά που έλαβαν και πέρυσι επίδομα. Δείτε πότε ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Την επόμενη εβδομάδα αναμένονται δύο υπουργικές αποφάσεις για τη χορήγηση έξτρα επιδόματος θέρμανσης 15 εκατ. ευρώ από το υπερπλεόνασμα και του κλασικού επιδόματος που είναι στα 52 εκατ. ευρώ.

Πριν τα Χριστούγεννα ανοίγει η πλατφόρμα

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», το έξτρα επίδομα θα δοθεί άμεσα στα νοικοκυριά που έλαβαν και πέρυσι επίδομα, ενώ πριν από τα Χριστούγεννα σχεδιάζεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το επίδομα της φετινής χειμερινής σεζόν. Το τελευταίο θα χορηγηθεί με τα ίδια εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια αλλά με οριακά αυξημένο ποσό επιδότησης ανά λίτρο.

Από τα 12,5 λεπτά το λίτρο εξετάζεται να διαμορφωθεί στα 15 έως 20 λεπτά το λίτρο, ενώ προωθούνται και εσωτερικές μετακινήσεις δικαιούχων από ζώνη σε ζώνη (διαφοροποιείται το ύψους των επιδοτούμενων λίτρων).

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Koινωνικό μέρισμα: Μπήκαν σήμερα τα χρήματα για τους πρώτους δικαιούχους

Πιο ακριβή η βενζίνη και από τη Γαλλία των «Κίτρινων γιλέκων»

Στο μεταξύ λόγω των φόρων, η τιμή πώλησης της βενζίνης κινείται στα 1,5 ευρώ το λίτρο και η Ελλάδα έχει κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο αφού πωλείται ακριβότερα από τη Γαλλία των Κίτρινων Γιλέκων, τη Γερμανία, την Πορτογαλία, την Ισπανία.

Στο πετρέλαιο θέρμανσης τα νοικοκυριά σε κάθε ευρώ καυσίμου επιβαρύνονται με 50,9 λεπτά του ευρώ φόρο, όταν αντίστοιχα στην Ισπανία η συμμετοχή των φόρων στην τιμή είναι μόλις 30,7%, στην Πορτογαλία 46,5%, στη Γαλλία 32% και τη Γερμανία 26,21%.

 

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: 

Ποιοι θα λάβουν συμπληρωματικό επίδομα θέρμανσης -Τι πρέπει να ξέρετε