Ριχάρδος: Οι θησαυροί που έκρυβε ο «βασιλιάς του χρυσού» και το μυστικό χυτήριο (video)30 Νοεμβρίου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 12:34 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 12:34 μμ


Όπλα, χρυσός, καθαρό ασήμι, κινητά, χρήματα  και όχι μόνο έχει βρει η αστυνομία μέχρι στιγμής ανάμεσα στους «θησαυρούς» του Ριχάρδου. 

Η εκπομπή «Μαζί σου» πήγε στην υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αττικής και είδε μερικά από τα «λάφυρα» του «βασιλιά του χρυσού» τα οποία είχε φροντίσει να φυλάξει πολύ καλά.  Οι αστυνομικοί βρήκαν μέχρι και ταμπακιέρα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που πιθανότητα ανήκε σε κάποιο μέλος των Ες Ες ανάμεσα στα… υπάρχοντα του.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο δημοσιογράφος Θεοδόσης Πάνου στην εκπομπή «Μαζί σου» το χυτήριο χρυσού ήταν στα Εξάρχεια και κανείς δεν είχε αντιληφθεί το παραμικρό.

Δείτε τους «θησαυρούς» που εντόπισε η αστυνομία:

Πώς η αστυνομία ξεσκέπασε το κύκλωμα

«Δούρειο ίππο» στο κέντρο της Αθήνας χρησιμοποίησαν οι αστυνοµικοί του Τµήµατος Ασφαλείας Αµαρουσίου, για να µπορέσουν να «ξηλώσουν» το µεγάλο κύκλωµα λαθρεµπόρων χρυσού, µε πρωταγωνιστή τον γνωστό ενεχυροδανειστή Ριχάρδο.

Όπως αποκαλύπτουν αστυνοµικές πηγές, απέναντι ακριβώς από το µυστικό στρατηγείο της εγκληµατικής οργάνωσης στην οδό Αριστείδου, στην «καρδιά» της πρωτεύουσας, οι άνδρες της Ασφάλειας νοίκιασαν ένα µικρό διαµέρισµα και άνοιξαν «λογιστικό γραφείο».

Αυτό έγινε κατόπιν εισαγγελικής διάταξης, µε τους γείτονες να βλέπουν τους άνδρες της Ασφάλειας και να νοµίζουν ότι είναι φοροτεχνικοί. Οι «λογιστές», ωστόσο, δεν έκαναν φορολογικές δηλώσεις, αλλά εγκατέστησαν στο παράθυρο σύγχρονες κάµερες ασφαλείας.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Ριχάρδος: Πώς δρούσε το κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού – Ο «καμπούρης» και οι «ντελιβεράδες» (video)

Έτσι, επί δύο µήνες κατάφερναν να καταγράφουν όλες τις κινήσεις των µελών του κυκλώµατος, χωρίς να γίνονται αντιληπτοί από κανέναν. Με τη µέθοδο αυτή αποκαλύφθηκε ότι στο «στρατηγείο» της Αριστείδου έδινε το «παρών» και ένας πρώην αστυνοµικός που έχει υπηρετήσει για χρόνια στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Σύµφωνα µε το κατηγορητήριο, ο πρώην πράκτορας, λόγω και της εµπειρίας από την υπηρεσία του, ήξερε να καλύπτει τη δράση του και χρησιµοποιούσε διαδικτυακή εφαρµογή για τις επικοινωνίες του.

Οι διασυνδέσεις των αρχηγών του κυκλώµατος φαίνονται και από την εµπλοκή εν ενεργεία αστυνοµικού που συνελήφθη για την υπόθεση, ο οποίος υπηρετούσε στη ∆ιεύθυνση Επισήµων της ΕΛ.ΑΣ.Πληροφορίες αναφέρουν ότι πριν από µερικούς µήνες πήρε ευνοϊκή απόσπαση στη φρουρά Ελληνα αξιωµατούχου, µε αποτέλεσµα να εργάζεται µόνο τις λίγες ηµέρες που βρίσκεται ο αξιωµατούχος στην Ελλάδα και να µπορεί να κάνει δεύτερη δουλειά.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: 

Σάλος με Ριχάρδο: Πασίγνωστος παρουσιαστής αναφέρεται στη δικογραφία (photo)

Ριχάρδος: Αυτή είναι η έπαυλη στην οποία έκρυβε το θησαυρό του ο «βασιλιάς του χρυσού» (photos – video)

Μένιος Φουρθιώτης: Τι απαντά για την εμπλοκή του στην υπόθεση «Ριχάρδος» (video)