Τα είπαν Γαβρόγλου – Βαρθολομαίος για τη συμφωνία Κράτους – Εκκλησίας10 Νοεμβρίου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 1:57 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 1:57 μμ


Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο συναντήθηκε το πρωί του Σαββάτου ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, ο οποίος βρίσκεται από το βράδυ της Παρασκευής στην Κωνσταντινούπολη.

«Άκουσα τους προβληματισμούς του Οικουμενικού Πατριάρχου, θα μεταφέρω τους προβληματισμούς, πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις η επιδίωξη μας είναι ο διάλογος. Όπως ξέρετε έχουμε μια ιδεολογική και πολιτική δέσμευση ως τρόπο να λύνονται τα θέματα και πάμε παρακάτω», δήλωσε ο κ. Γαβρόγλου, μετά από την συνάντηση στο Φανάρι.

«Ιστορική συμφωνία»

Ο υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι ενημέρωσε επισήμως τον Οικουμενικό Πατριάρχη για το θέμα των σχέσεων Κράτους-Εκκλησίας στην Ελλάδα και για μια σειρά θεμάτων που αφορούν το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Απαντώντας σε ερώτηση για το πώς η συμφωνία που προωθείται θα επηρεάσει τις Μητροπόλεις των Νέων Χωρών και τις Δωδεκανήσου που υπάγονται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο είπε ότι «αυτά είναι θέματα που θα δούμε στις λεπτομέρειες όπως και πολλά άλλα ζητήματα, αλλά παραμένει η βασικότατη αρχή ότι έχουμε να κάνουμε με μία ιστορική, κυριολεκτικά ιστορικού χαρακτήρα, συμφωνία με την Εκκλησία της Ελλάδας και αυτό δεν πρέπει να μας διαφεύγει».

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος μετά τη συνάντηση δεν προέβη σε καμία δήλωση.

Στην συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη με τον κ. Γαβρόγλου παραβρέθηκε και ο μητροπολίτης Πριγκιποννήσων Δημήτριος.

Στην συνέχεια ο υπουργός παρακάθισε σε γεύμα στην πατριαρχική τράπεζα στο Φανάρι.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»:

Το παρασκήνιο της ιστορικής συμφωνίας Κράτους-Εκκλησίας

Βερναρδάκης: Ιστορική και επωφελής και για τις δύο πλευρές η συμφωνία Κράτους – Εκκλησίας (video)