ΤΕΙ Σερρών: Σήμερα απολογείται ο καθηγητής «φακελάκης» για τα αίσχη που βγήκαν στη φόρα5 Οκτωβρίου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 9:40 πμ · Τελευταία τροποποίηση: 9:40 πμ


Σήμερα απολογείται ο καθηγητής για τις βρωμιές που είδαν το φως της δημοσιότητας – Φοιτήτριες εξομολογούνται τις μαύρες μέρες που έζησαν στις αίθουσες του ΤΕΙ στις Σέρρες – Πλήρωσαν μέχρι και 2.250 ευρώ για τα μαθήματά του – «’Ηξερε το όνομα μου από την πρώτη μέρα που μπήκα στην αίθουσα» εξολομολογείται μία κοπέλα.

Όλοι γνώριζαν κανείς δεν μιλούσε

Ο καθηγητής κατηγορείται ότι εκβίαζε φοιτητές και τους έπαιρνε χρήματα για να περάσουν στο μάθημά του. Η αστυνομία ερευνά και καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση σε φοιτήτριες.

Η στάση του καθηγητή ήταν γνωστή πάνω από μια 10ετία και υπήρχαν παράπονα για τη συμπεριφορά του.

Το 2012 δημοσιοποιήθηκε μέσω Ίντερνετ η δράση του και απλώς δέχθηκε απλά μια… επίπληξη από το πρυτανικό συμβούλιο.

Χρειάστηκε να φτάσουν επίσημες καταθέσεις στην αστυνομία για να υπάρξει δίωξη.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Πειθαρχική δίωξη κατά του καθηγητή – εκβιαστή για τους σεξουαλικούς εκβιασμούς

Τα τσιράκια του καθηγητή «φακελάκη»

Μάλιστα, είχε στήσει «ομάδα εντοπιστών», δηλαδή παιδιά που συμμετείχαν στο παιχνίδι δωροληψίας, εντόπιζαν ποιοι ήταν έτοιμοι να πληρώσουν και μέσω του facebook έκαναν κάλεσμα στην ομάδα για πληρωμή.

Είχε θράσος, δεν φοβόταν κανέναν

Απίστευτες λεπτομέρειες σχετικά με την υπόθεση του καθηγητή πληροφορικής στο ΤΕΙ Σερρών έρχονται στο φως – Οι φοιτήτριες που είχαν δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση μιλάνε η μία μετά την άλλη. Εναντίον του ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη από τη σύγκλητο του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας ενώ σήμερα, Παρασκευή, αναμένεται να απολογηθεί.

«Πρώτη φορά που πάτησα στο μάθημα ήξερε το όνομά μου. Μέσα σε χιλιάδες φοιτητές. Κατευθείαν μου είπε «Μαρία κάνε ησυχία». Μετά πλησίασε, χάδια στον ώμο και τα σχετικά. Όλα με υπονοούμενα», λέει η μία φοιτήτρια στον Alpha. «Μέσα στο αμφιθέατρο είχε θράσος, δεν φοβόταν κανέναν, μπορεί να έφερνε σε αμηχανία πολλές φοιτήτριες», δήλωσε μια δεύτερη.

Μια άλλη μαθήτρια χρωστούσε εννέα μαθήματα. Αν και διάβαζε δεν μπορούσε να τα περάσει. Έτσι αναγκάστηκε να πληρώσει 2.250 ευρώ. «Τα δούλεψα 1,5χρονο αυτά τα χρήματα» λέει η καταγγέλλουσα.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: ΤΕΙ Σερρών: Οι συνομιλίες που «καίνε» τον καθηγητή – «Δώσε 2250 ευρώ ή δείξε λίγο στήθος»

Το φροντιστήριο της απάτης

Όσοι φοιτητές είχαν μαθήματα με τον συγκεκριμένο καθηγητή λάμβαναν sms από συγκεκριμένο φροντιστήριο το οποίο τους ενημέρωνε ότι μπορούν να παρακολουθούν τα συγκεκριμένα μαθήματα έναντι αμοιβής.

Σύμφωνα με τις καταγεγραμμένες συνομιλίες που έχουν οι αρχές στη διάθεσή τους φαίνεται ξεκάθαρα ότι με κάποιες φοιτήτριες ο καθηγητής είχε μεγάλη οικειότητα. Μια από αυτές μάλιστα φέρεται να του λέει ότι έβαλε καρδούλες στο γραπτό της ως κωδικοποιημένο μήνυμα για να πάρει καλό βαθμό. «Εάν γράψεις και λίγο, λίγο θα σπρώξουμε. Η μουτζούρα δίπλα από τις καρδούλες τι ήταν;» φέρεται να λέει ο καθηγητής.

Οι  καρδούλες στα γραπτά

Άλλες φοιτήτριες σύμφωνα με τις συνομιλίες ζητούσαν συγκεκριμένο βαθμό ενώ όπως ακούγεται στο βίντεο του Alpha, μια φοιτήτρια αποκαλεί τον καθηγητή «αγαπούλα μου», όταν της υπόσχεται ότι θα πάρει δέκα.

Καταγγελίες σε βάρος καθηγητή Πανεπιστημίου στην Αθήνα

Μετά τις αποκαλύψεις για τον καθηγητή «φακελάκη», έρχονται στο φως όλο και περισσότερες νέες καταγγελίες για καθηγητές από άλλα ιδρύματα της χώρας. Αυτή τη φορά φοιτήτριες που σπουδάζουν σε πανεπιστήμιο της Αθήνας, καταγγέλλουν καθηγητή για ανάρμοστη συμπεριφορά.

«Κλείδωσε την πόρτα και με χάιδευε….»

«Κλείδωσε την πόρτα και έκατσε στην διπλανή καρέκλα…. Πέρασε το χέρι του γύρω μου, αγκαλιάζοντας με για να πιάσει το ποντίκι του υπολογιστή, και με το άλλο του χέρι χάιδεψε τον μηρό μου… Καθ΄ όλη τη διάρκεια που μου εξηγούσε τα της εργασίας, έβρισκε διάφορες προφάσεις ώστε να υπάρχει φευγαλέο άγγιγμα».

Είναι η μαρτυρία της μιας φοιτήτριας. Μαζί με τις συμφοιτήτριες της, έσπασαν τη σιωπή τους και αποκάλυψαν όλα όσα βίωναν καθημερινά στη σχολή τους από έναν συγκεκριμένο καθηγητή.