Θέμος Αναστασιάδης: Το απέραντο γαλάζιο η τελευταία του κατοικία (video)29 Ιανουαρίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 12:47 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 12:47 μμ


Ο Θέμος Αναστασιάδης, εκδότης και δημοσιογράφος, έφυγε από τη ζωή την περασμένη Τρίτη, μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο. Η είδηση του θανάτου του συγκλόνισε το πανελλήνιο, τα δημοσιογραφικά γραφεία, την οικογένεια και τους συγγενείς του, αλλά και τη δεύτερή του οικογένεια, αυτή του Πρώτου Θέματος. 

Τελευταία του επιθυμία να ταφεί στη Μάνη

Η κηδεία του πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Ελευθερώτριας στην Κηφισιά. Δημοσιογράφοι, άνθρωποι της τηλεόρασης και της σόουμπιζ, παρευρέθηκαν στην εξόδιο ακολουθία, δίπλα στην οικογένεια του εκδότη, για να πουν το τελευταίο αντίο. 

Τελευταία επιθυμία του Θέμου Αναστασιάδη, ωστόσο, ήταν να ταφεί στην αγαπημένη του Μάνη. Σε στενό οικογενειακό κύκλο, με παρόντες μόνο τη σύζυγό, τα παιδιά και την αδερφή του, ολοκληρώθηκε η τελετή, με τον Θέμο να είναι αυτός που επέλεξε το απέραντο γαλάζιο ως την τελευταία του κατοικία. Αγαπούσε πάρα πολύ το συγκεκριμένο μέρος, του άρεσε να περνάει εκεί οικογενειακές στιγμές, να ξεκουράζεται τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς αποτελούσε ένα μέρος γαλήνης για τον δημοσιογράφο.

Πολύ αγαπητός στον Γερολιμένα, βρίσκονταν με τους κατοίκους, στήριζε τους τοπικούς παραγωγούς και τα μικρά μαγαζάκια του χωριού. Οι κάτοικοι της περιοχής μιλάνε με τα καλύτερα λόγια για τον εκδότη. 

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ

Πώς γνωρίστηκε με την Βασιλική Παναγιωτοπούλου

Το 1989 ο Θέμος Αναστασιάδης ήταν 32 χρονών και έγινε ο νεότερος διευθυντής της ιστορικής εφημερίδας Καθημερινής. Εκεί εργαζόταν και η 19χρονη, τότε, Βασιλική Παναγιωτοπούλου ως δημοσιογράφος. Αμέσως τράβηξε το ενδιαφέρον του Θέμου, ο οποίος ξεκίνησε να την φλερτάρει και το φλερτ έγινε «πολιορκία». Μετά από ένα μήνα φλερτ, στην κουζίνα της εφημερίδας της ζήτησε ραντεβού κι αυτό συνέβη στις 8 το βράδυ στο Κολωνάκι, έξω από το κτίριο του Βρετανικού Συμβουλίου όπου εκείνη μάθαινε αγγλικά. Μάλιστα ο Θέμος Αναστασιάδης άργησε για 30 λεπτά. Ήταν το πρώτο και καθοριστικό ραντεβού τους. Έτσι ξεκίνησε η σχέση δύο ανθρώπων που αφοσιώθηκαν ο ένας στον άλλο για 30 χρόνια

Ο γάμος ήρθε 3 χρόνια αργότερα το 1992 στον Άγιο Δημήτριο Ψυχικού. Το 1998 ήρθε το πρώτο παιδί, η Αλίκη και το 2005 η τα δίδυμα, Βύρωνας και Φιλιώ.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Θέμος Αναστασιάδης: Αποκάλυψη – Γιατί θα ταφεί στη Μάνη ο δημοσιογράφος (video)

Θέμος Αναστασιάδης: Ραγίζει καρδιές ο επικήδειος του γιατρού του – Δεν σταματούσε να γράφει

Βασιλική Παναγιωτοπούλου: Τραγική φιγούρα η σύζυγος του Θέμου Αναστασιάδη (video)