Θεσσαλονίκη: Ληστές μπήκαν στο ΑΧΕΠΑ ντυμένοι γιατρός και ασθενής (video)12 Ιουνίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 3:38 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 3:38 μμ


Ληστεία με άρωμα τρομοκρατίας επιχειρήθηκε νωρίτερα την Τετάρτη στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη, από δύο δράστες γνωστούς στις Αρχές.

Δύο άτομα, τα οποία σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες ήταν υπό παρακολούθηση από την Αντιτρομοκρατική, μπήκαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Ο ένας ήταν ντυμένος γιατρός και άλλος ασθενής.

Με την απειλή όπλων, οι δράστες άρπαξαν χρήματα από το ΑΤΜ του νοσοκομείου και έφτασαν στην οδό Αγίου Δημητρίου, όπου και επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε ΙΧ προκειμένου να τραπούν σε φυγή. Ωστόσο δεν πρόλαβαν, καθώς οι Αρχές έσπευσαν στο σημείο και τους συνέλαβαν.

Σημειώνεται ότι οι δύο δράστες είναι γνωστοί στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Ο πρώτος είχε συλληφθεί στο παρελθόν την ώρα που μετέφερε οπλισμό από γκαράζ στη Νέα Σμύρνη, κατά τη διάρκεια επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής. Επίσης είχε κατηγορηθεί και για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Είχε προχωρήσει και σε απεργία πείνας, ενώ μετά από άδεια που πήρε από τη φυλακή, δεν επέστρεψε ποτέ. Ωστόσο είχε συλληφθεί αργότερα σε επιχείρηση της ΕΛΑΣ στη Σπάρτη.

Ο δεύτερος φέρεται να εμπλεκόταν στην υπόθεση των «ληστών με τα μαύρα». Είχε καταδικαστεί για την ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα στο κέντρο της Αθήνας, η οποία εξελίχθηκε σε ανταλλαγή πυροβολισμών με τους αστυνομικούς, κατά τη διάρκεια των οποίων είχε τραυματιστεί. Το 2010 η αρχική ποινή του μειώθηκε στο μισό από το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών και δύο χρόνια αργότερα αποφυλακίστηκε.

Στο GrTimes μίλησε ο αυτόπτης μάρτυρας της ληστείας, ο γιατρός Γιώργος Σαριδάκης. Σύμφωνα με τη μαρτυρία του γιατρού, πήγε να βγάλει χρήματα από το ΑΤΜ και εκείνη την ώρα πέφτει πάνω στους υπαλλήλους της χρηματαποστολής οι οποίοι του είπαν να περιμένει για να αλλάξουν τις κασετίνες.

«Πράγματι περίμενα δίπλα στους υπαλλήλους, περιμένοντας να κάνουν την αλλαγή για να κάνω ανάληψη μετρητών. Μόλις άνοιξαν το μηχάνημα εκείνη τη στιγμή ένας τύπος ψηλός που φορούσε ποδιά και μάσκα κι ένας κοντός με φαλάκρα που επίσης φορούσε μάσκα στο πρόσωπο όρμηξαν και ο ψηλός φώναξε στους δύο υπαλλήλους «Ληστεία» ενώ τράβηξαν και οι δύο περίστροφα. Χωρίς να φοβηθώ γύρισα μέσα και έδιωξα τον κόσμο για να μη γίνει κανένα κακό. Φώναξα στους  άνδρες της ιδιωτικής ασφάλειας ότι γίνεται ληστεία για να καλέσουν την αστυνομία και επέστρεψα στο σημείο της ληστείας. Οι ληστές είχαν αρπάξει τη μία κασετίνα η οποία τους έπεσε και πιστεύω ότι άρπαξαν και μία δεύτερη κασετίνα από τις υπάρχουσες του ΑΤΜ  η οποία μέσα πρέπει είχε κάποια χρήματα. Είχα σκοπό να τους καταδιώξω αλλά είχαν προλάβει να φύγουν», είπε ο κ Σαριδάκης.

Διαβάστε επίσης στη Νέα Σελίδα: Φυλακές Κορυδαλλού: Κρατούμενοι βιντεοσκοπούσαν ελέγχους της ΕΛΑΣ σε κελιά (video)