Τι είπε ο ναύαρχος Αποστολάκης στον Τούρκο στρατηγό Ακάρ μετά την πτώση του Mirage17 Απριλίου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 2:29 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 2:29 μμ


Λίγες ώρες μετά την πτώση του μαχητικού Mirage 2000-5 στη Σκύρο, την περασμένη Τετάρτη, όπου έχασε τη ζωή του ο σμηναγός Γεώργιος Μπαλταδώρος, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης και ο αρχηγός των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγός Χουλουσί Ακάρ, επικοινώνησαν για πρώτη φορά, μετά τη σύλληψη των δυο Ελλήνων στρατιωτικών στις Καστανιές του Έβρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλείται το onalert.gr, στη συνομιλία τους, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή, αφού ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ δέχθηκε τα συλλυπητήρια του Τούρκου στρατηγού, στη συνέχεια τόνισε από την πλευρά του με νόημα ότι «δεν είναι καλό κατά την περίοδο της ειρήνης οι Ένοπλες Δυνάμεις να θρηνούν θύματα». Επισήμανση με την οποία ο Τούρκος στρατηγός φέρεται να συμφώνησε.

Σημειώνεται ότι σε λίγες ημέρες οι δυο αρχηγοί ΓΕΕΘΑ θα βρεθούν ενώπιος ενωπίω στη σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ.

Πηγή: onalert.gr