Τραγωδία στη Ρόδο: Συγκλονισμένοι οι γονείς – «Τα παιδιά μας δεν ήξεραν κολύμπι»1 Αυγούστου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 10:57 πμ · Τελευταία τροποποίηση: 1:40 μμ


Σοκ προκάλεσε η είδηση ότι δύο αδελφές από τη Γαλλία, 17 και 19 ετών, πνίγηκαν την Τετάρτη, σε πισίνα ξενοδοχείου στη Ρόδο.

Δεν ήξεραν κολύμπι τα δύο κορίτσια

Τραγικές φιγούρες οι γονείς των δύο κοριτσιών οι οποίοι κατέθεσαν στους αστυνομικούς και ομολόγησαν ότι τα παιδιά τους δεν ήξεραν κολύμπι. 

Η οικογένεια από τη Γαλλία βρισκόταν στη Ρόδο για διακοπές. Μαζί με τους γονείς και τις δύο νεαρές, που έχασαν τη ζωή τους, παραθέριζαν η μεγαλύτερη και η μικρότερη αδελφή τους, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ροδιακή».

Οι μαρτυρίες που έχει λάβει η αστυνομία αναφέρουν πως η οικογένεια γευμάτισε το μεσημέρι και έπειτα οι δύο νεαρές κατέβηκαν στην πισίνα το απόγευμα.

Το χρονικό του πνιγμού

Από τις τρεις πισίνες που διαθέτει το ξενοδοχείο προτίμησαν να πάνε αρχικά σε εκείνη με το μικρότερο βάθος: 1 μέτρο και 20 εκατοστά, όμως, δεν βρήκαν ξαπλώστρες και πήγαν στην αμέσως επόμενη επιλογή, την πισίνα με ύψος δύο μέτρων.

Το μοιραίο επήλθε λίγη ώρα αργότερα. Όπως αναφέρει η «Ροδιακή», τα άτυχα κορίτσια έφτασαν σε σημείο που δεν πάτωναν και πανικοβλήθηκαν. Τότε η μία επιχείρησε να σώσει ή να κρατηθεί από την άλλη και τελικώς έχασαν και οι δύο τη ζωή τους.

Το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε λίγο πριν τις 18:30 το απόγευμα για να παραλάβει την 16χρονη. Η νεαρή είχε ακόμη παλμό, αλλά παρά την προσπάθεια των υπευθύνων του ξενοδοχείου και των διασωστών, δυστυχώς άφησε την τελευταία της πνοή.

Οι γονείς, τότε, αναζήτησαν την 19χρονη, που όμως είχε, επίσης, πνιγεί και βρισκόταν στον πάτο της πισίνας. Αργότερα εντοπίστηκε και το πτώμα αυτής.

Οι υπεύθυνοι της ξενοδοχειακής μονάδας και συγκεκριμένα ο διευθυντής και ο ναυαγοσώστης (ο οποίος δεν βρισκόταν εκεί αφού είχε λήξει το ωράριο του) θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα της Ρόδου, όπου θα αποφασίσει εάν ασκηθούν εναντίον τους κατηγορίες.

Οι έρευνες από την πλευρά των αστυνομικών αρχών βρίσκονται σε εξέλιξη.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Τραγωδία στη Ρόδο: Απών ο ναυαγοσώστης από την πισίνα που πνίγηκαν οι αδερφές (video)