Βάρη: Οι σύζυγοι των θυμάτων δεν θυμούνται πού μένουν – Σε αδιέξοδο η ΕΛΑΣ (video)20 Ιανουαρίου 2020 · Ώρα δημοσίευσης: 7:58 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 8:51 μμ


Σοκ έχει προκαλέσει το μαφιόζικο χτύπημα το απόγευμα της Κυριακής σε ταβέρνα στη Βάρη, όπου δύο άνδρες εκτελέστηκαν μπροστά στα μάτια των παιδιών τους.

Ο 44χρονος Σλοβένος και ο συνομήλικός του Μαυροβούνιος ήταν διεθνώς καταζητούμενοι για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, που δραστηριοποιείται κυρίως στη διακίνηση ναρκωτικών, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων από αστυνομικές πηγές. Σε βάρος τους εκκρεμούσαν διεθνή εντάλματα σύλληψης, μετά από την έκδοση «Ερυθράς Αγγελίας» από την Αστυνομία του Μαυροβουνίου.

Σημειώνεται, ότι σερβικά ΜΜΕ αποδίδουν τη δολοφονική επίθεση σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ μαφιόζικων ομάδων από το Μαυροβούνιο. Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα, οι δύο άνδρες που δολοφονήθηκαν ανήκαν σε μαφιόζικη φατρία που αποκαλείται «Σκάλιαρι», η οποία είναι μια από τις δύο ισχυρές εγκληματικές οργανώσεις που δρουν στο Μαυροβούνιο. Η άλλη αποκαλείται από τις διωκτικές Αρχές ως φατρία «Καβάτσκι».

Δεν μιλάνε οι σύζυγοί τους

Όπως αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open από τη Μίνα Καραμήτρου, η ΕΛΑΣ βρίσκεται σε αδιέξοδο, αφού δεν έχει καταφέρει ακόμα να μάθει πού διέμεναν τα δύο θύματα με τις οικογένειές τους, πάνω από 24 ώρες μετά τη διπλή δολοφονία.

Την πιο σκληρή στάση κρατούν οι σύζυγοι των θυμάτων, αφού φαίνεται να μη θέλουν να αποκαλύψουν ούτε τη διεύθυνσή τους. Οι αστυνομικοί τις ρωτάνε πού έμεναν και αυτές απαντούν είτε ότι δεν θυμούνται είτε ότι δεν είναι σίγουρες γιατί κάθε τόσο αλλάζουν τόπο διαμονής.

Στην Αστυνομία θεωρούν ότι αυτά είναι προφάσεις διότι μπορεί στα σπίτια να υπάρχουν όπλα. Επίσης, είπαν ότι πάντα χρησιμοποιούσαν διερχόμενα ταξί για τις μετακινήσεις τους, ενώ ανέφεραν ότι ήρθαν εδώ για διακοπές και για να δουν οι σύζυγοι τα παιδιά τους.

Τα δύο θύματα φέρονται να κρύβονταν στην Ελλάδα ενώ μάλλον θεωρούσαν εαυτούς ασφαλείς, αφού δεν είχαν όπλα πάνω τους, παρά μόνο πολλά χρήματα. Εικασίες της ΕΛΑΣ αναφέρουν ότι πιθανώς οι εκτελεστές ακολούθησαν τις γυναίκες στη διαδρομή για την Ελλάδα και έτσι έστησαν την ενέδρα…

Τα δύο θύματα γευμάτιζαν με τις οικογένειές τους σε ταβέρνα, όταν ξαφνικά εισέβαλαν στο χώρο τέσσερις άνδρες, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και τους εκτέλεσαν. Η αστυνομία, μάλιστα, έχει εντοπίσει περισσότερες από είκοσι κάλυκες στο σημείο.

Παράλληλα, από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκε στα πόδια η σύζυγος του ενός θύματος, η οποία νοσηλεύεται στο Ασκληπιείο της Βούλας. Οι δράστες αμέσως μετά διέφυγαν με ένα μαύρο αυτοκίνητο τύπου τζιπ, σύμφωνα με την μαρτυρία αυτόπτη μάρτυρα. Η ΕΛ.ΑΣ. έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Διαβάστε επίσης στη Νέα Σελίδα: Βάρη: Αυτοί είναι οι δύο άνδρες που δολοφονήθηκαν (photos)