Ζακ Κωστόπουλος: Οι έξι που παραπέμπονται σε δίκη (video)20 Ιανουαρίου 2020 · Ώρα δημοσίευσης: 7:41 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 7:42 μμ


Με την κατηγορία της θανατηφόρας σωματικής βλάβης παραπέμπονται να δικαστούν με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών έξι άτομα για την βίαιη επίθεση στον 33χρονο Ζακ Κωστόπουλο τον Σεπτέμβριο του 2018.

Πρόκειται για τους δύο καταστηματάρχες της οδού Γλάδστωνος, καθώς και τους τέσσερις αστυνομικούς που επιλήφθηκαν του επεισοδίου.

Το Συμβούλιο αποδέχθηκε την πρόταση του εισαγγελέα, που είχε ζητήσει να παραπεμφθούν οι έξι σε δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για θανατηφόρα σωματική βλάβη.

Αντίστοιχα, απέρριψε τις αιτιάσεις της οικογένειας του ακτιβιστή που ζητούσε την αναβάθμιση της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, επικαλούμενη την ιατροδικαστική έκθεση που συνέδεσε τον θάνατο με τον άγριο ξυλοδαρμό του 33χρονου από τον κοσμηματοπώλη και τον μεσίτη.

Μετά την έκδοση του βουλεύματος, ο χρόνος για τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου στην οδό Γλάδστωνος, τον μεσίτη και τους τέσσερις αστυνομικούς, μετρά αντίστροφα για την δίκη που αναμένεται να προσδιοριστεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha:

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»:

Βάρη: Αυτοί είναι οι δύο άνδρες που δολοφονήθηκαν (photos)

Άκης Τσοχατζόπουλος: Νέα δικογραφία στη Βουλή – Για σύμβαση με τη Siemens