Υπ. Παιδείας και ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζουν την επίθεση που δέχτηκε καθηγήτρια στο ΠA.ΠΕΙ15 Μαρτίου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 12:44 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 12:44 μμ


Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων καταδικάζει την εισβολή κουκουλοφόρων σε αίθουσα του Πανεπιστημίου Πειραιώς και την επίθεση εναντίον της καθηγήτριας Μαίρης Μπόση την ώρα της διδασκαλίας.

«Τέτοια φαινόμενα δεν έχουν θέση ούτε στην κοινωνία ούτε στον πανεπιστημιακό χώρο», υπογραμμίζει το υπουργείο σε ανακοίνωση του.

«Η επίθεση στην καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πειραιά, Μαίρη Μπόση, είναι απολύτως καταδικαστέα.Ενέργειες τέτοιου είδους στρέφονται ενάντια στο δημόσιο πανεπιστήμιο και στρώνουν τον δρόμο σε λογικές αυταρχισμού και ιδιωτικοποίησης», ανέφερε από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το περιστατικό συνέβη σήμερα το πρωί, όταν ομάδα κουκουλοφόρων εισέβαλε σε αίθουσα που έκανε μάθημα η διεθνολόγος με ειδίκευση σε θέματα διεθνούς τρομοκρατίας Μαίρη Μπόση.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι δράστες περιέλουσαν την καθηγήτρια με μπογιές και την απείλησαν «για χειρότερα».

Η ίδια σε δηλώσεις της ανέφερε ότι δεν την χτύπησαν, ούτε εκείνη ούτε κάποιον φοιτητή και ότι στο παρελθόν είχε δεχθεί βομβιστική επίθεση στο σπίτι της.