Ζωγράφου: Τροχαίο με περιπολικό – Τι λέει η ΕΛ.ΑΣ.30 Ιουνίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 9:01 πμ · Τελευταία τροποποίηση: 9:03 πμ


Ανακοίνωση εξέδωσε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. για το τροχαίο ατύχημα με περιπολικό το απόγευμα του Σαββάτου στην οδό Διστόμου στην περιοχή του Ζωγράφου.

Με την ανακοίνωση το Αρχηγείο απαντά στις καταγγελίες συνδικαλιστών ότι το ατύχημα οφείλεται σε πρόβλημα του οχήματος και όχι σε λάθος των αστυνομικών.

Σύμφωνα με το Αρχηγείο, το περιπολικό προερχόταν από πρόσφατο σέρβις, ενώ δεν είχε αναφερθεί καμία δυσλειτουργία.

Αναφέρει ωστόσο ότι έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το ατύχημα και πραγματογνωμοσύνη για το όχημα.

Το ατύχημα συνέβη όταν το περιπολικό προσέκρουσε στο κράσπεδο του πεζοδρομίου με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά οι δύο επιβαίνοντες αστυνομικοί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν για τις πρώτες βοήθειες στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Η ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

«Σχετικά με τροχαίο ατύχημα υπηρεσιακού οχήματος και σχόλια – δημοσιεύματα σε ενημερωτικές ιστοσελίδες που αναφέρονται σε βλάβη των φρένων του οχήματος, ανακοινώνεται ότι:

Δεν υπάρχει καμία υπηρεσιακή αναφορά σχετικά με δυσλειτουργία του οχήματος, την 11η Ιουνίου 2019 πραγματοποιήθηκε στο συγκεκριμένο όχημα το προγραμματισμένο service, ενώ το όχημα χρησιμοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες, καθώς και σήμερα κατά τη διάρκεια της πρωινής βάρδιας, χωρίς να αναφερθεί οποιοδήποτε τεχνικό πρόβλημα.

Ωστόσο για την ακριβή περιγραφή της κατάστασης του οχήματος, παραγγέλθηκε σχετική πραγματογνωμοσύνη.

Επιπλέον, για τη διερεύνηση των συνθηκών του τροχαίου ατυχήματος που έγινε σήμερα το απόγευμα, αλλά και των αναφερόμενων στα δημοσιεύματα, έχει διαταχθεί η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης»

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Ασυνείδητος οδηγός παρέσυρε και εγκατέλειψε 5χρονο (video)