Θεσσαλονίκη: Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία για έκτακτα καιρικά φαινόμενα20 Δεκεμβρίου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 3:41 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 3:42 μμ


Καιρός: Η Πολιτική Προστασία της Θεσσαλονίκης, είναι σε ετοιμότητα με σκοπό να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά, πλημμυρικά φαινόμενα και προβλήματα από χιονοπτώσεις.

Επί ποδός οι Αρχές 

Ήδη, 27 ειδικά οχήματα είναι διάσπαρτα σε επτά σημεία στον νομό Θεσσαλονίκης, με διαθέσιμο αλάτι για άμεσες επεμβάσεις στο επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο.

Οι διαπιστώσεις έγιναν το πρωί της Πέμπτης κατά τη σύγκληση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.), όπου έγινε ενημέρωση για την ετοιμότητα στη λήψη μέτρων και δράσεων πολιτικής προστασίας.

«Έχουμε καταφέρει μια πολύ καλή παρουσία αλλά κάποια πράγματα χρήζουν κυβερνητικής παρέμβασης όπως τα κενά αρμοδιοτήτων που έχουν δημιουργηθεί με τον «Κλεισθένη». Τελικά, μάλλον θα περιμένουμε πολύ και θα πρέπει να πιέσουμε για περαιτέρω ξεκάθαρες αρμοδιότητες ενώ είναι ενδεικτικό ότι από τον Ιούλιο, στην περιφέρεια «ανήκουν» πλέον και τα ρέματα» ανέφερε μετά το τέλος της σύσκεψης η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλας Πατουλίδου.

Πάντως, όπως ξεκαθάρισε ο προϊστάμενος της υποδιεύθυνσης τεχνικών έργων της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Αγγελίδης, το σχέδιο αποχιονισμού είναι σε ετοιμότητα και οι φορείς ευελπιστούν ότι θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν σε έντονη χιονόπτωση.

«Σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων και σε συνεργασία με την Τροχαία Θεσσαλονίκης, θα θέλαμε να εμποδίσουμε και την κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο, βαρέων οχημάτων» τόνισε ο κ.Αγγελίδης, συμπληρώνοντας ότι ετησίως απαιτούνται 2.000 με 3000 τόννοι αλάτι.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Καιρός – Χριστούγεννα: Πότε έρχεται νέα ψυχρή εισβολή – Προειδοποίηση Αρναούτογλου