Απολαυστικά red velvet cupcakes



23 Ιουλίου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 1:17 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 1:17 μμ


Οι «Oh my deer» (ohmydarlingdeer.blogspot.com) είναι η Ευγενία, η Σοφία και η Χριστίνα Σκρουμπέλου, τρεις αδελφές από τον Βόλο. Το blog τους με γλυκές συνταγές κι ακόμα πιο γλυκές φωτογραφίες έκανε την πρώτη του εμφάνιση το καλοκαίρι του 2013 και κέρδισε αμέσως το ελληνικό ίντερνετ με τη ρετρό και κοριτσίστικη πινελιά του. Οπως λένε οι ίδιες: «Αγαπάμε να μαζευόμαστε και οι τρεις στο σπίτι, να μαγειρεύουμε, να στολίζουμε τα γλυκά μας, να φοράμε τις ποδιές μας και να φωτογραφιζόμαστε. Όλο αυτό μοιάζει σαν μια γιορτή!»

Υλικά για 20 κεκάκια

Για τα cupcakes
2,5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1,5 κούπα ζάχαρη
1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές κακάο
1 κούπα ηλιέλαιο
1 κούπα ξινόγαλα
2 αυγά
2 κουταλιές υγρό κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
1 κουταλάκι ξύδι
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας

Για την επικάλυψη
320 ml κρέμα γάλακτος
1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
100 γρ. τυρί κρέμα

Εκτέλεση
Για τα cupcakes, σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίστε μαζί το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη σόδα, το αλάτι και το κακάο και ανακατέψτε. Σε ένα άλλο μπολ βάλτε το λάδι, το ξινόγαλα, τα αυγά, το χρώμα, το ξύδι και τη βανίλια και ανακατέψτε καλά. Ρίξτε τα στερεά υλικά στα υγρά και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Γεμίστε τις θήκες από ένα ταψάκι για μάφιν με καραμελόχαρτα και γεμίστε τα ελάχιστα πάνω από τη μέση με μείγμα. Ψήστε τα κεκάκια για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς. Τοποθετήστε μια οδοντογλυφίδα ή ένα μαχαίρι στο εσωτερικό των κέικ. Αν βγει καθαρό, τα κέικ είναι έτοιμα. Βγάλτε τα από το ταψάκι και αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς.
Για την επικάλυψη με τυρί κρέμα, σε ένα μπολ χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί. Με ένα πιρούνι μαλακώστε το τυρί κρέμα μαζί με τη ζάχαρη άχνη και προσθέστε το στη σαντιγί, χρησιμοποιώντας σπάτουλα. Ενσωματώστε το με απαλές κινήσεις για να μην φύγει ο αέρας. Βάλτε την κρέμα στο ψυγείο τουλάχιστον για 15 λεπτά για να σφίξει.
Ηρθε η ώρα της συναρμολόγησης! Οταν τα κεκάκια έχουν κρυώσει καλά, αρχίζουμε τη διακόσμηση. Βάλτε την κρέμα σε ένα κορνέ με στρογγυλή μύτη και δημιουργήστε επίπεδα βουναλάκια. Επειτα, πασπαλίστε με λίγα ψίχουλα από κάποιο κεκάκι που άνοιξε ή για κάποιο λόγο καταστράφηκε. Απλά, όμορφα και πεντανόστιμα!