Mega: «Παράτησε» το Open για το κανάλι του Βαγγέλη Μαρινάκη26 Φεβρουαρίου 2020 · Ώρα δημοσίευσης: 10:39 πμ · Τελευταία τροποποίηση: 9:23 πμ


Ο ανταγωνισμός μεγάλωσε από την ημέρα που το κανάλι του Βαγγέλη Μαρινάκη το Mega μας …ξανασυστήθηκε και έφερε το πρώτο πλήγμα στο Open του Ιβάν Σαββίδη.

Η «μάχη» των δύο επιτυχημένων επιχειρηματιών εκτός από το ποδόσφαιρο, πλέον περνά και στο τηλεοπτικό γήπεδο.

Open και Mega προσπαθούν να ανεβούν στα νούμερα τηλεθέασης κάνοντας κινήσεις που θα τους βοηθήσουν να τα καταφέρουν.

Έτσι ένα πρόσωπο που είχε πάει στο Open μόλις έκλεισε το «παλιό» Mega ήταν ο Γιάννης Σιδεράδης.

Ο οποίος ήταν η φωνή του MEGA αφού για πολλά χρόνια «έντυνε» με τη φωνή του τα τρέιλερ του σταθμού.

Τώρα με τον ερχομό του νέου Mega αποφάσισε να αφήσει το Open, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Γρηγόρη Μελά και να γυρίσει στα παλιά του.. λημέρια.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»:

Mega: Δυσάρεστα νέα για τους παρουσιαστές του «Mega Magazino»

Mega: Τα χαρμόσυνα νέα κράτησαν μια μέρα

Η επιστροφή του Mega άλλαξε τα τηλεοπτικά δεδομένα και έφερε τα πάνω κάτω στην κατανομή της πίτας της τηλεθέασης.

Το μεγάλο κανάλι με παλιές σειρές και ελάχιστες νέες εκπομπές βρέθηκε στην τρίτη θέση, εκτοπίζοντας τον ΣΚΑΪ και τον Alpha που έχασαν σημαντικό μερίδιο από τα ποσοστά τους.

Συγκεκριμένα

Οι μέσοι όροι των τηλεοπτικών σταθμών τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου ήταν στο δυναμικό κοινό: Star 20,9%ΑΝΤ1 15,2%Mega 12,6%ΣΚΑΪ 11,4%Alpha 9,7%Open 4,7%ΕΡΤ1 2,4%.

Στο γενικό σύνολο, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της AGB, οι τηλεθεάσεις των καναλιών κινήθηκε ως εξής: Star 17,4%ΑΝΤ1 16,6%ΣΚΑΪ 14,7%Mega 10%Alpha 9,3%Οpen 5,2%ΕΡΤ1 4,4%.

Ειδικά την πρεμιέρα το Mega κέρδισε την πρωτιά την πολύ πρωινή ζώνη, αφού το «Κοινωνία ώρα Mega» με τον Νίκο Φιλιππίδη, την Μπάγια Αντωνοπούλου και τον Ντίνο Σιωμόπουλο έκανε τηλεθέαση υψηλότερη του 21%, αφήνοντας πίσω τους τηλεοπτικούς αντιπάλους.

Ποσοστά που κινήθηκαν γύρω στο 20% σημείωσε και το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων με τη Ράνια Τζίμα, ενώ οι σειρές «Η νταντά» και «Μαρία η άσχημη» σάρωσαν, αφήνοντας αρκετά πίσω τα υπόλοιπα προγράμματα.

Το δελτίο

Διψήφια νούμερα έκανε και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τη Δώρα Αναγνωστοπούλου, όπως και η ενημερωτική εκπομπή «Live News» με τον Νίκο Ευαγγελάτο.

Το «Mega Mag», που παίζει στις 10 το πρωί, δημιούργησε πρόβλημα στους «Αταίριαστους» του ΣΚΑΪ, που κινήθηκαν σε μονοψήφια ποσοστά στο δυναμικό κοινό, κι έβλαψε και το «Πρωινό» του ΑΝΤ1 αλλά και το «Ευτυχείτε» με την Κατερίνα Καινούργιου.

Το «Shopping Star» στο Star, το «Καλό μεσημεράκι» στον ΣΚΑΪ και το «Ρουκ Ζουκ» δεν πτοήθηκαν και τόσο από την παρουσία του Mega.

Αλλά είναι πραγματικά εντυπωσιακό ότι σειρές σαν το «Ρετιρέ», το «Εμείς κι εμείς» και το «Βέρα στο δεξί» κινήθηκαν σε ποσοστά υψηλότερα του 15%.

Αλώβητα από την παρουσία του Mega έμειναν το «MasterChef» στο Star και οι «Άγριες μέλισσες» στον ΑΝΤ1.

Ωστόσο:

Τα καινούρια σίριαλ που παίζουν στη ζώνη 21.00-22.00, όπου το Mega έχει προγραμματίσει το «Παρά πέντε» του Γιώργου Καπουτζίδη, περιορίστηκαν σε μονοψήφια νούμερα.

Τη δεύτερη μέρα τα ποσοστά τηλεθέασης του Mega υποχώρησαν λίγο.

Αλλά και πάλι το μεγάλο κανάλι θεωρείται υπολογίσιμη δύναμη, αφού στο δυναμικό κοινό ισοφάρισε στην τέταρτη θέση με τον Alpha.

Συγκεκριμένα, τα ποσοστά των καναλιών ήταν: Star 21%ΑΝΤ1 15,5%ΣΚΑΪ 11,1%Mega 9,9%Alpha 9,9%Open 5,2% και ΕΡΤ1 1,9%.

Στο γενικό σύνολο οι μέσοι όροι των σταθμών ήταν: Star 17,8%ΑΝΤ1 16,9%, ΣΚΑΪ 15,2%Alpha 10,1%Mega 8,1%Open 5,5% και ΕΡΤ1 2,7%.

Δημοσιεύτηκε στο «Page 2» στο φύλλο 142 της «Νέας Σελίδας» την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου.