Λιάγκας: Πότε βγαίνει η απόφαση του ΕΣΡ για την εκπομπή του ΣΚΑΪ22 Νοεμβρίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 10:19 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 10:19 μμ


Έντονες αντιδράσεις είχαν προκαλέσει τα σχόλια που έκαναν ο Γιώργος Λιάγκας και οι συνεργάτες του στην εκπομπή του ΣΚΑΪ για το περιστατικό ασέλγειας στο ΑΠΘ.

Το ΕΣΡ κάλεσε σε απολογία τον σταθμό για όσα ακούστηκαν και η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο που προβλέπεται. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, στις 3 Δεκεμβρίου ο ΣΚΑΪ θα υποβάλει τον φάκελο της απολογίας. Ο νόμος δίνει το δικαίωμα στο κανάλι να ζητήσει πέντε ημέρες περισσότερες από όσες έχει στη διάθεσή του.

Όπως αναφέρει το tinasmess.gr, το κατηγορητήριο θα είναι βαρύ και καλά δεμένο ώστε να μην υπάρχουν περιθώρια θεραπείας.

Μετά την απολογία των δικηγόρων και των εκπροσώπων του καναλιού, θα γίνει, με συνοπτικές διαδικασίες, η συνεδρίαση των μελών του ΕΣΡ, έτσι ώστε να πάρουν απόφαση για τα όσα έλαβαν χώρα και έχουν προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις από Ενώσεις και απλούς τηλεθεατές.

Πρόκειται για μία πρωτοφανή υπόθεση, καθώς τα τελευταία χρόνια, δεν έχει συμβεί κάτι ανάλογο, το οποίο να ενεργοποιήσει τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Τα μέλη του ΕΣΡ είναι αποφασισμένα να κινηθούν πολύ γρήγορα έτσι ώστε να μην αφήσουν περιθώρια καθυστερήσεων, αναβολών και προσπέρασης των συμβάντων. Να σημειωθεί ότι η αιτία για όλα όσα λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες ημέρες και ώρες είναι ο σχολιασμός των συνεργατών της εκπομπής για τη σεξουαλική επίθεση του 20χρονου φοιτητή στο ΑΠΘ, εναντίον συμφοιτήτριάς του.

Λιάγκας: Σάλος με τα σχόλια για την ασέλγεια σε φοιτήτρια στο ΑΠΘ (video)

Έντονες αντιδράσεις στα social media και όχι μόνο έχει προκαλέσει η εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα στον ΣΚΑΪ και ο σχολιασμός που έγινε στο περιστατικό του ΑΠΘ.

Συγκεκριμένα, ένας φοιτητής αντιμετωπίζει κατηγορίες ασέλγειας και προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας, όταν την Τετάρτη εκσπερμάτισε στην πλάτη ανυποψίαστης φοιτήτριας, στη βιβλιοθήκη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ο τρόπος που σχολιάστηκε αυτή η είδηση στον αέρα της εκπομπές «Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα» ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στα social media και σε ιστοσελίδες, με τους χρήστες να κατακεραυνώνουν την ελαφρότητα με την οποία αντιμετωπίστηκε το συμβάν από το πάνελ.

Την επόμενη ημέρα, ο παρουσιαστής Γιώργος Λιάγκας και τα υπόλοιπα μέλη του πάνελ απολογήθηκαν στους τηλεθεατές και ζήτησαν συγγνώμη αν προσέβαλαν κάποιον, αφού όπως είπαν δεν είχαν τέτοια πρόθεση.

Ξεκαθάρισε ότι η πράξη του φοιτητή είναι καταδικαστέα και παραδέχτηκε ότι ο σχολιασμός ήταν υπερβολικός. Παράλληλα ανέφερε και την εξέλιξη του ρεπορτάζ μέσω του ρεπόρτερ της εκπομπής ο οποίος αποκάλυψε τι είπε ο ίδιος ο 20χρονος φοιτητής ενώπιον του εισαγγελέα.

«Οποιαδήποτε πράξη σε βάρος αλλού ανθρώπου που γίνεται χωρίς τη συναίνεσή του είναι καταδικαστέα και ο σχολιασμός του θέματος ήταν υπερβολικός», είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Λιάγκας μετά τον ντόρο που προκλήθηκε στα social media.

Διαβάστε επίσης στη Νέα Σελίδα: Λιάγκας: Σάλος με τα σχόλια για την ασέλγεια σε φοιτήτρια στο ΑΠΘ (video)