Mega: Επιτέλους πρεμιέρα – Του Αγίου Βαλεντίνου «βγαίνει» το κανάλι Μαρινάκη3 Φεβρουαρίου 2020 · Ώρα δημοσίευσης: 11:29 πμ · Τελευταία τροποποίηση: 11:30 πμ


Η Alter Ego φαίνεται ότι κατέληξε στην ημέρα που θα γίνει η πολυπόθητη, πρεμιέρα για το Mega.

Όπως υποστηρίζει το ρεπορτάζ της εφημερίδας Παραπολιτικά, “Ανήμερα της γιορτής των ερωτευμένων αναμένεται να εκπέμψει (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) το MEGA του Βαγγέλη Μαρινάκη”.

Διαβάστε επίσης στη Νέα Σελίδα:

Mega: Επιστρέφει η σειρά που έγραψε «ιστορία» στο κανάλι Μαρινάκη

Mega: «Εμφύλιος» λίγο πριν την πρεμιέρα στο κανάλι Μαρινάκη

Προ των πυλών βρίσκεται η επιστροφή του Mega στους τηλεοπτικούς δέκτες, μέσω του νέου καναλιού του Βαγγέλη Μαρινάκη και της εταιρείας του Alter Ego.

 

Την ώρα που τα στελέχη του καναλιού προσπαθούν να κλείσουν τις τελευταίες τρύπες λίγες μέρες πριν από την πρεμιέρα, οι εργαζόμενοι του παλιού καναλιού, της εταιρείας «Τηλέτυπος» εξαπολύουν επίθεση στη νέα ιδιοκτησία μέσω ανακοίνωσής τους, την οποία δημοσιεύει το e-tetradio.gr. Παράλληλα, καλούν τους τηλεθεατές να μποϊκοτάρουν το νέο κανάλι, μέχρι να βρεθεί λύση με τις απολύσεις και τις αποζημιώσεις τους.

Παράλληλα, η δημοσιογράφος Ντέπυ Γκολεμά, στη στήλη της στο znews.gr, αποκαλύπτει πως αυτός είναι ο λόγος που καθυστερεί η πρεμιέρα. Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Στο μεταξύ αναβάλλεται και η πρεμιέρα του Mega του νέου και δεν θα βγει 3 του μήνα. Οι λόγοι είναι κυρίως νομικοί έχουν να κάνουν με απολύσεις των εργαζομένων του παλιού Mega, την πλήρη κατοχύρωση του ονόματος και κάτι τέτοια. Αναμείνατε…».

Αναλυτικά η ανακοίνωση των εργαζομένων της «Τηλέτυπος»

Κανένα Mega δεν επιστρέφει, κανένα Mega δεν επαν-έρχεται.

Λίγο πριν ανοίξουν οι σαμπάνιες για την «επιστροφή» του «Mega», ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους.

Ένα άλλο κανάλι ετοιμάζεται να βγει στον αέρα, χρησιμοποιώντας απλώς την.. «ταμπέλα» και μερικά από τα ασημικά του πραγματικού Mega και της «Τηλέτυπος ΑΕ». Το να αρπάζεις όμως την ταμπέλα ενός «μαγαζιού-γωνία» που έκλεισες ο ίδιος, για να τη χρησιμοποιήσεις σε ένα νέο παραμάγαζο, σίγουρα δε σε κάνει «Mega». Οι τηλεθεατές πρέπει να γνωρίζουν πως κάποιοι πρόκειται να τους εκμεταλλευτούν συναισθηματικά χρησιμοποιώντας το όνομά μας -ναι, δικό μας είναι-, το όνομα του σταθμού που αγάπησαν, για να θησαυρίσουν αποκτώντας παράλληλα πολιτική και κοινωνική επιρροή.

Ο κόσμος αγάπησε το Mega λόγω της ποιότητάς του. Ποιότητα σε όλα τα επίπεδα. Είτε παραγωγής,είτε τεχνικού εξοπλισμού, είτε φυσικά ανθρώπινου δυναμικού. Ο κόσμος σεβάστηκε το Mega κρατώντας το σταθερά στις πρώτες θέσεις των επιλογών του ακόμη κι όταν οι ιδιοκτήτες του το εγκατέλειψαν. Δεν το εγκατέλειψαν ποτέ όμως οι εκατοντάδες εργαζόμενοι του, που δούλεψαν απλήρωτοι για δυο και πλέον χρόνια, έρμαια στον εμπαιγμό -κυρίως- του Γιάννη Βαρδινογιάννη, αλλά και των Βαγγέλη Μαρινάκη και Ιβάν Σαββίδη.

Πέταξαν στο δρόμο εκατοντάδες ανθρώπους που για δεκαετίες μάτωσαν

Μπορεί κάποιοι να το ξεχνούν όμως οι τρεις αυτοί επιχειρηματίες, άσπονδοι εχθροί και φίλοι, ήταν οι τρεις τελευταίοι μεγαλομέτοχοι της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ. Και ήταν αυτοί τελικά που πέταξαν στο δρόμο εκατοντάδες ανθρώπους που για δεκαετίες μάτωσαν, έδωσαν την ψυχή τους, για να γίνει αυτό που ήταν και θα παραμείνει το Mega: το μακράν καλύτερο ιδωτικό κανάλι που υπήρξε ποτέ στην Ελλάδα.

Ο κόσμος δεν γνωρίζει, όμως ακόμη και σήμερα 380 από αυτούς τους ανθρώπους θεωρούνται και είναι υπάλληλοι της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ και της μετέπειτα Ειδικής Διαχείρισης περιμένοντας έστω …τις απολύσεις τους. Έστω για να αποκτήσουν την ιδιότητα του ανέργου που ούτε αυτή δεν τους επετράπη να αποκτήσουν!

2,5 χρόνια απλήρωτης εργασίας άφησαν τις τράπεζες ευχαριστημένες, του μετόχους «καθαρούς», την πρώην κυβέρνηση ικανοποιημένη, και την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων του πραγματικού Mega στα αζήτητα να παλεύει με πολύπλοκες νομικές διαδικασίες διεκδικώντας έστω μέρος των δεδουλευμένων.

Καλούμε τους τηλεθεατές που τόσα χρόνια στάθηκαν δίπλα μας, να αναλογιστούν πως τα προγράμματα του πραγματικού MEGA, οι μοναδικές του σειρές αλλά και το ανυπολόγιστης αξίας αρχείο των ειδήσεών του, που πρόκειται σύντομα να επανέλθουν στον τηλεοπτικό αέρα, φέρουν πάνω τους τον απλήρωτο ιδρώτα εκατοντάδων εργαζομένων και των ταλαίπωρων οικογενειών τους, να γνωρίζουν πως το νέο κανάλι που έχει «αρπάξει» με «νόμιμο» τρόπο την επωνυμία «MEGA» δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το πραγματικό Mega που ζάμπλουτοι «φιλάνθρωποι» επιχειρηματίες -και οι παρ’αυτών «Ρασπούτιν»- έκλεισαν με δόλιο τρόπο.

Καλούμε όλους τους σκεπτόμενους τηλεθεατές σε μποϊκοτάζ από την τηλεθέαση των δικών μας έργων μέχρι οι νέοι κάτοχοι της θρυλικής επωνυμίας και του πανίσχυρου brand name «MEGA», αποκαταστήσουν οικονομικά και ηθικά όλους τους εργαζόμενους του ενός και μόνου Mega που υπήρξε ποτέ..

Απλήρωτοι εργαζόμενοι (του πραγματικού) Mega