Mega: Μετρ των επιτυχιών στο κανάλι του Βαγγέλη Μαρινάκη19 Νοεμβρίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 12:42 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 5:37 μμ


Από τη στιγμή που ο Βαγγέλης Μαρινάκης απέκτησε το λογότυπο και την ταινιοθήκη του Mega, ξεκίνησαν οι διαδικασίες για τη λειτουργία του καναλιού που αναμένεται να κάνει πρεμιέρα τον Ιανουάριο.

Μέσα στις πρώτες επαφές που έγιναν ήταν με τον Λευτέρη Παπαπέτρου, τον δημιουργό της σειράς «Κάτω παρτάλι», και τον Γιώργο Καπουτζίδη που η τελευταία σειρά που είχε κάνει στο Mega ήταν η «Εθνική Ελλάδος».

Οι υπεύθυνοι του σταθμού ήθελαν να δουν αν οι δημιουργοί των μεγάλων επιτυχιών θα ήταν πρόθυμοι να συνεχίσουν τις σειρές που έμειναν στη μέση, γιατί τόσο το «Παρτάλι» όσο και η «Εθνική Ελλάδος» δεν έκαναν φινάλε, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε τότε το κανάλι.

Ο Λευτέρης Παπαπέτρου ήταν θετικός για το «Παρτάλι». Αλλά ο Γιώργος Καπουτζίδης είπε ότι η «Εθνική Ελλάδος» αντικατόπτριζε μία άλλη εποχή της Ελλάδας και δεν θα ταίριαζε στο 2020. Ωστόσο, ο Γιώργος Καπουτζίδης συζητάει με το Mega για μία αθλητική εκπομπή.

Mega: Το διπλό «κόλπο» του Βαγγέλη Μαρινάκη για το κανάλι

Με δύο ταχύτητες σχεδιάζει να προχωρήσει στην επαναφορά του Mega, στις οθόνες μας η Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Σε δύο ημίχρονα το λανσάρισμα του νέου Mega

Μετά την εξασφάλιση της ταινιοθήκης και του σήματος του ιστορικού καναλιού, που έριξε βαριά την ευθύνη στις πλάτες του νεοσύστατου σταθμού, ο σχεδιασμός για την τηλεοπτική επάνοδο γίνεται από το μηδέν και σε νέα βάση. Σύμφωνα με πληροφορίες το Mega θα βγει μεν στον αέρα στις αρχές του 2020, η ημερομηνία δεν μπορεί ακόμα να προβλεφθεί καθώς εξαρτάται από την ολοκλήρωση της μεταβίβασης από το Πρωτοδικείο- αλλά το κανονικό του λανσάρισμα ως επιστροφή του Mega θα ακολουθήσει τον επόμενο Σεπτέμβριο.

Παράλληλα, οριστικοποιείται η απόφαση να αυξηθεί σημαντικά η δοσολογία της ψυχαγωγίας στο μείγμα προγράμματος, που αρχικά -επί σχεδιασμού One– δεν ξεπερνούσε το 15% έως 20%, ενώ τώρα αναμένεται να έχει… πλειοψηφικό πακέτο έναντι της ενημέρωσης. Σε πρώτο στάδιο, σύμφωνα με τη Reallife, το Mega Θα περιοριστεί στη χρήση του ονόματος και στη μετάδοση σε γενναίες δόσεις των σειρών του ιστορικού καναλιού σε επανάληψη, χωρίς να επενδύσει σε νέες παραγωγές.

Η επένδυση σε νέο πρόγραμμά που θα «θυμίζει» Mega μετατίθεται για την προσεχή σεζόν, οπότε ο σχεδιασμός περιλαμβάνει το στήσιμο ενός πλήρους προγράμματος καναλιού γενικής στόχευσης, που καλύπτει αρκετές τυπολογίες προγράμματος με σειρές ψυχαγωγικές εκπομπές πιθανόν και τηλεπαιχνίδια.

Ενίσχυση με στελέχη από το Mega

Τη μετάβαση στο DNA του καναλιού, που πολλοί… ζήλεψαν, κλήθηκαν να διασφαλίσουν δύο εκ των κορυφαίων παλαιών του στελεχών, ο Πέτρος Μπούτος, που ανέλαβε επικεφαλής διαχείρισης προγράμματος και Θα βοηθήσει να ξεδιαλυθεί το κουβάρι των άπειρων ωρών της ταινιοθήκης και να βάλει σε… σειρά τις σειρές αλλά και ο επί πολλά χρόνια οικονομικός διευθυντής και τα τελευταία χρόνια διευθύνων σύμβουλος του Mega, Θανάσης Ανδρεούλης, που ανέλαβε διευθυντής Διοίκησης Τηλεόρασης.

Μετά την έλευση των δύο στελεχών που ανέλαβαν και επίσημα καθήκοντα, αναμένεται ενίσχυση και από άλλα πρόσωπα με μακρά ιστορία στο κανάλι. Ανάμεσα σε αυτούς ακούγεται για την εμπορική διεύθυνση το όνομα του Ζαφείρη Χαραλαμπίδη, ενώ και άλλα πρώην στελέχη βρίσκονται σε στάδιο αρχικών συζητήσεων. Με τον τρόπο αυτό, φέρεται να δημιουργείται μια νέα εστία… παλαιών στελεχών του Mega, που λειτουργούν αντισταθμιστικά στον γενικό διευθυντή Σταμάτη Μαλέλη και σε άλλα υφιστάμενα στελέχη.

Μετακόμιση … στην Κάντζα

Με δεδομένη πλέον και την απόφαση να συνεχίσει τη διαδικτυακή του λειτουργία το One, δημιουργείται θέμα με τους χώρους στέγασης του νέου Mega, καθώς όλα τα στούντιο στο κτίριο της Συγγρού είναι ήδη κατειλημμένα. Ήδη αναζητούνται νέοι χώροι στέγασης του Mega, που δεν αποκλείεται να μεταφερθεί -πιθανόν τμηματικά-στα κεντρικά της Nova στην Κάντζα, εφόσον κλείσει το deal εξαγοράς της από την Alter Εgο, συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»:

One: Δυνατό χτύπημα από το κανάλι του Βαγγέλη Μαρινάκη