Μίρκα Παπακωνσταντίνου: Το τελευταίο επεισόδιο στο «Σόι», η νέα σειρά και οι σχέσεις8 Σεπτεμβρίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 9:50 πμ · Τελευταία τροποποίηση: 10:25 πμ


Η πρωταγωνίστρια της νέας καθημερνής σειράς του Alpha «Αστέρια στην άμμο» Μίρκα Παπακωνσταντίνου αποκαλύπτει τι κλίμα επικρατούσε στο τελευταίο επεισόδιο του σίριαλ «Το σόι» που παιζόταν για πέντε χρόνια, μας λέει ότι στον έρωτα έχει ματώσει και ότι είναι μόνη της από επιλογή!

του Γιάννη Πουλόπουλου
[email protected]

«Υπήρχε φοβερή συγκίνηση στο τελευταίο επεισόδιο στο «Σόι»»

Πώς αντιδράσατε όταν σας είπαν ότι από τον Alpha ότι ύστερα από πέντε χρόνια μεγάλης επιτυχίας το «Σόι» θα ολοκληρώσει τον κύκλο του;

Δεν μου άρεσε καθόλου! Κι όποιον συνάδελφο κι αν ρωτήσεις, το ίδιο θα σου πει. Κλαίγαμε όλοι! Ξέρεις όμως ποιο είναι το περίεργο. Δεν είπαμε αντίο. Είπαμε «Εις το επανιδείν». Το «Σόι» για όλους εμάς που δουλεύαμε εκεί ήταν το σπίτι μας. Δεν ήταν λοιπόν καθόλου εύκολο να το αποχωριστούμε. Και νομίζω ότι αυτό δεν ισχύει μόνο για εμάς, αλλά και για όλους τους τηλεθεατές. Κι αυτό φαίνεται από τα απίστευτα νούμερα τηλεθέασης που κάνει ακόμα και όταν προβάλλεται σε επανάληψη. Και η γκάμα των τηλεθεατών που το παρακολουθούσε ήταν από 7 μέχρι 107 ετών. Αν με ρωτάς, πιστεύω ότι ο Alpha δεν έπρεπε να σταματήσει το «Σόι» γιατί ήταν ένα πολύ δυνατό χαρτί. Αλλά αυτό είναι δικό τους θέμα.

Πώς ήταν το τελευταίο γύρισμα;

Υπήρχε φοβερή συγκίνηση, ουσιαστική και γλυκιά. Δεν είναι ότι υπήρχε στεναχώρια ή ότι είχαμε θυμώσει με το κανάλι που αποφάσισε να τη σταματήσει, γιατί είχε κρατήσει πέντε χρόνια, μη λέμε και σαχλαμάρες. Και όλο αυτό το διάστημα είχαμε τρομερή στήριξη και φροντίδα. Αλλά υπήρξε συγκίνηση από όλους μας. Ήταν και το κείμενο πολύ συγκινητικό, με αποτέλεσμα όταν γυρίζαμε τις τελευταίες σκηνές ρημάξαμε στο κλάμα! Πέφταμε ο ένας στην αγκαλιά του άλλου και αυτό που είπαμε είναι ότι «δεν θα χαθούμε».

Επικοινωνείτε τώρα με συμπρωταγωνιστές σας από το «Σόι»;

Και βέβαια. Με όλους. Και θέλω να ξέρω τι κάνουν… Ήμασταν σε ένα γύρισμα σε ένα τραπέζι με τον Μελέτη Ηλία, τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη, την Ιωάννα Ασημακοπούλου, τη Βίβιαν Κοντομάρη – ο Ζησάκης δεν ήταν γιατί είχε φύγει- και με ρωτάνε τα παιδιά «Γιατί χαμογελάς;». «Πως θα ήθελα να είμαστε όλοι σε ένα θίασο!» τους απάντησα. Αυτό για να το πει ένας ηθοποιός πάει να πει ότι με αυτούς τους συναδέλφους αισθάνεται καλλιτεχνική σιγουριά. Είναι όλα τους πολύ ταλαντούχα παιδιά και μπορούν να κάνουν καταπληκτικά πράγματα στο θέατρο.

Ο Ευθύμης Ζησάκης γιατί έφυγε από το σίριαλ;

Αυτό ήταν θέμα του Alpha. Ο Ζησάκης δεν ήρθε σε κάποια γυρίσματα και ο σταθμός αποφάσισε να σταματήσει. Εγώ στεναχωρέθηκα πάρα πολύ! Και δεν το λέω για να κάνω την καλή! Το εννοώ. Του ταίριαζε πολύ ο ρόλος, όπως και σε όλους μας γιατί μας είχαν βρει οι συγγραφείς και έδινε πολλά στη σειρά. Εύχομαι να βρει τις ισορροπίες του γιατί αξίζει πολλά και έχει προσόντα.

«Στη νέα σειρά θα με αντιπαθήσετε»

Ο ρόλος που θα ερμηνεύσετε στο «Αστέρια στην άμμο» είναι πολύ διαφορετικός.

Κανονικά, ύστερα από πέντε χρόνια με το «Σόι» δεν θα έπρεπε να κάνω τηλεόραση. Έπρεπε να πάρω μία απόσταση. Ήρθε όμως η πρόταση από τον Κούλη Νικολάου για τα «Αστέρια στην άμμο» που με συνέφερε από πολλές απόψεις. Είναι μία πολύ ωραία διασκευή που έχει κάνει η Ρένα Ρίγγα, μία πολύ προσεγμένη παραγωγή με πολύ ωραίους ηθοποιούς, αλλά και νέα παιδιά που δεν είναι μόνο όμορφα, αλλά τα… λένε κιόλας και ένας ρόλος που μου επιτρέπει να κάνω άνετα τις πρόβες μου για το «Άννι» που θα ανέβει τα Χριστούγεννα στο θέατρο του Τάε Κβο Ντο.

Εγώ εκεί κάνω τη Δέσποινα, μία γιαγιά που δεν έχει καμία σχέση με τις γιαγιάδες που κάθονται και πλέκουν στο παραγώνι. Είναι μία πολύ δυναμική γυναίκα που έχουν συμβεί διάφορα δυσάρεστα στη ζωή της και έχει μείνει μόνο με την εγγονή της. Και επειδή έχει χρήματα, δεν θέλει να την εκμεταλλευθούν, με αποτέλεσμα κάποιες φορές να γίνεται σκληρή και παρεμβατική.

Άρα φέτος στα «Αστέρια στην άμμο» θα σας αντιπαθήσουμε.

Είναι πολύ πιθανό. Είναι λογικό να αντιπαθήσεις μία γυναίκα που δεν αφήνει την εγγονή της να ερωτευθεί. Η πρώτη ανάγνωση είναι αυτή. Αλλά πιστεύω ότι στην πορεία, όταν μάθετε τι έχει συμβεί στη ζωή της Δέσποινας, θα τη δικαιολογήσετε.

«Ήταν συνειδητή μου απόφαση να μην κάνω παιδιά»

Τα τελευταία χρόνια στην τηλεόραση υποδύεστε τη γιαγιά και τη μαμά. Θελήσατε ποτέ να κάνετε οικογένεια και παιδιά;

Ήταν συνειδητή μου απόφαση να μην κάνω παιδιά. Αν έχω μετανιώσει; Παρόλο που αγαπώ πολύ τα παιδιά και στη Δραματική σχολή που διδάσκω είμαι πολύ δοτική και είμαι πολύ «μαμά» για όλους τους μαθητές μου, θα σου απαντήσω όχι. Δεν το έχω μετανιώσει.

Έχετε πει σε συνέντευξή σας ότι «στον έρωτα δεν έχω πονέσει απλά. Έχω ματώσει».

Γιατί σου κάνει εντύπωση; Δεν πιστεύω ότι οι σχέσεις είναι αναίμακτες. Εγώ τουλάχιστον είχα έντονες σχέσεις. Και είναι και λογικό γιατί όταν μπαίνεις σε μία σχέση με την πέμπτη και θα πονέσεις και θα ματώσεις! Δεν είναι ότι πρέπει, αλλά είναι μέσα στο πρόγραμμα! (Γελάει).

Είπατε πριν «όταν μπαίνεις σε μία σχέση με την πέμπτη». Μπαίνατε πάντα με τόσο μεγάλη ορμή στις σχέσεις σας;

Αν υπήρχε ο άνθρωπος που πληρούσε τις προδιαγραφές, τότε ναι. Τα έχω ζήσει όλα αυτά. Και τα «ουράνια τόξα» που λένε ότι βλέπουν οι ερωτευμένοι και αυτό που καίγεται όλος ο κόσμος γύρω σου κι εσύ έχεις ένα ηλίθιο χαμόγελο. Υπάρχει μία σκηνή στις «Τρεις αδελφές» που η Μάσσα που είναι ερωτευμένη με τον Βερσίνιν, εκεί που όλοι γύρω της μιλάνε σοβαρά, σηκώνετε και φεύγει μέσα στο χαμόγελο γιατί ακούει τη φωνή του αγαπημένου της.

Στο «Ματωμένο γάμο» ακούγεται μία υπέροχη φράση που λέει ο Λεονάρντο στην αγαπημένη του: «Δεν μπορώ να φύγω γιατί καρφιά του φεγγαριού καρφώσανε τη μέση μου με τους γοφούς σου». Κάντο εικόνα! Και το λέει αυτό, ξέροντας ότι σε λίγο θα τους σκοτώσουν! Ε, λοιπόν όταν έχεις μπει σε μία τέτοια κατάσταση, δεν μπορεί να σε νοιάζει που θα ματώσεις!

Ποιο είναι το παρορμητικό που έχετε κάνει όταν ήσασταν ερωτευμένοι;

Έχω κάνει διάφορα. Και καλά και κακά. Και ζήλειες και αντάρες, όλη τη γκάμα που αρχίζει από πολύ χαμηλά, χωρίς αξιοπρέπεια. (Γελάει).

Έχετε παρακολουθήσει ποτέ σύντροφό σας;

Πως δεν έχω κάνει! Ήταν ο Δάνης (σ.σ. Κατρανίδης), ο χρυσός μου και τον είχα πάρει από πίσω από το ταξί. Και με πήρε χαμπάρι και βγαίνει από το αμάξι του, έρχεται, με βρίσκει και μου λέει: «Μα, γιατί πλήρωσες ταξί;». (Γελάει). Με τον Δάνη έχουμε μία ουσιαστική και υπέροχη σχέση αγάπης. Και να σου πω κάτι; Αισθάνομαι ότι τα μεγαλύτερα παράσημα δεν τα έχω πάρει για τους ρόλους που έπαιξα, αλλά για τις σχέσεις μου. Έχουμε αγγίξει ο ένας τον άλλον, έχουμε αφήσει πράγματα ο ένας στον άλλο και προχωρήσαμε παραπέρα.

«Δεν έχει τελειώσει ο έρωτας από τη ζωή μου»

Λείπει από τη ζωή σας ο έρωτας ή έχετε τελειώσει με αυτό το θέμα;

Δεν έχει τελειώσει τίποτα. Μπορεί να μην ξαναερωτευθώ, αλλά δεν είναι ωραίο να βάζεις τελεία. Αν το κάνω, είναι σαν να βάζω τελεία στη ζωή μου! Αυτή τη στιγμή είμαι μόνη μου, αλλά είναι επιλογή μου. Και μικρή όταν ήμουν, υπήρχαν περίοδοι που ήθελα να κάθομαι στο σπίτι μόνη μου και να κοιτάζω το ταβάνι. Όταν αυτό το έχεις επιλέξει, είναι πολύ ωραίο. Όταν όμως μείνεις μόνη σου, επειδή σε ανάγκασε η ζωή, δεν είναι ωραίο.

Ποια είναι η σχέση σας με το χρήμα;

Ήμουν πάντα το τζιτζίκι και όχι το μυρμήγκι και θυμάσαι πως κατέληξε το χειμώνα στον υπέροχο αυτό μύθο του Αισώπου! (Γελάει). Ήμουν πάντα «αλαλούμ» με τα οικονομικά μου. Τώρα τελευταία έχω συμμαζευτεί λίγο γιατί υπάρχει και η εφορία. Να, αυτή είναι η σχέση που έχω αυτή τη στιγμή και είναι μαζοχιστική: Με την εφορία. Αυτή είναι που με ταλαιπωρεί, αλλά την πληρώνω! (Γελάει).

Ήσασταν καλή στις οικονομικές σας διαπραγματεύσεις;

Όχι. Δεν έχω πάρει αυτά τα μυθώδη ποσά που ακούγονται. Μην ξεχνάς πως όταν βγήκα εγώ είχε τελειώσει ο κινηματογράφος και είχε αρχίσει η μόδα με τις βιντεοκασέτες. Δεν ήμουν πλούσια, αλλά επειδή δεν είχα άμεση ανάγκη, βιντεοκασέτες δεν έκανα.

«Δεν πήρα ποτέ 10.000 ευρώ το επεισόδιο»

Ωστόσο, υπήρξαν ηθοποιοί στην ιδιωτική τηλεόραση που έπαιρναν 10.000 ευρώ το επεισόδιο.

Εγώ δεν πήρα ποτέ 10.000 ευρώ το επεισόδιο. Αλλά δεν παραπονιέμαι. Ήταν καλά τα χρήματα που παίρναμε τότε και ήταν άλλη και η φορολόγηση. Διότι τώρα πια, όσα κι αν παίρνεις, είναι σαν να έχεις συνέταιρο την εφορία. Αφού καμιά φορά μου έρχεται να πω «Έλα μαζί μου να μοιραστούμε το οκτάωρο». (Γελάει).

Πόσο σας απασχολεί ο χρόνος να περνάει; Θα τολμούσατε να κάνετε κάποια αισθητική επέμβαση;

Πολύ θα ήθελα να μπορούσα να κάνω μία πλαστική επέμβαση, αλλά δεν θέλω ούτε να ακούω για νοσοκομεία! Και στη δική μου ηλικία, δεν θα μου έκανε τίποτα, αν έβαζα απλά λίγο υαλουρονικό. Αλλά η σκέψη της πλαστικής υπάρχει μόνο στο μυαλό μου. Θα ήθελα να είμαι ψηλή, ξανθιά και αδύνατη, αλλά δεν νομίζω να τα καταφέρω! (Γελάει).

Δημοσιεύτηκε στο Page 2 της «Νέας Σελίδας» που κυκλοφόρησε την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: «Έρωτας μετά»: Το δυνατό ερωτικό θρίλερ έρχεται στον Alpha