Star: Στα δικαστήρια για το GNTM30 Δεκεμβρίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 9:51 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 9:57 μμ


Ραντεβού στα δικαστήρια θα δώσουν, όπως φαίνεται, το Star και η εταιρεία Megaphone, που ήταν υπεύθυνη για την καταμέτρηση των ψήφων των τηλεθεατών του GNTM.

Μετά την αστοχία καταμέτρησης των ψήφων του κοινού, γεγονός που ανάγκασε το κανάλι να αναδείξει δύο νικήτριες λαμβάνοντας υπόψη μόνο τη γνώμη των τεσσάρων κριτών, το Star εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε τα εξής:

«Το «GNTM 2» είναι ήδη το πρόγραμμα με τη μεγαλύτερη απήχηση στην τηλεοπτική σεζόν που διανύουμε, οπότε αποφασίστηκε να χρησιμοποιηθεί η πλατφόρμα δωρεάν online ψηφοφορίας της αμερικανικής εταιρείας Megaphone προκειμένου να μην επιβαρυνθούν με χρέωση οι τηλεθεατές που θα ψήφιζαν. Επιπλέον, λόγω της τεράστιας αμερικανικής τηλεοπτικής αγοράς μάς διαβεβαίωσαν ότι τα συστήματά της είναι ικανά να ανταποκριθούν σε συμμετοχή εκατοντάδων χιλιάδων ή και εκατομμυρίων».

«Το σύστημα της Megaphone “έπεσε” κατά πρωτοφανή τρόπο κατά τη διάρκεια της εκπομπής “Greece’s Next Top Model”. Αυτό οδήγησε σε αδυναμία να καταμετρηθούν οι ψήφοι των τηλεθεατών. Είμαστε υπερήφανοι για την αξιόπιστη υπηρεσία μας και έχουμε πολλά χρόνια επιτυχημένης πορείας. Αυτό που συνέβη είναι μια μελανή σελίδα στην ιστορία της δουλειάς μας και το λαμβάνουμε σοβαρά υπ’ όψιν.

Η αιτία της διακοπής είναι προς το παρόν άγνωστη. Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι αυτό που συνέβη ήταν αποτέλεσμα χτυπήματος από χάκερ ούτε πιστεύουμε ότι είχε να κάνει με τον όγκο των χρηστών που μπήκαν για να ψηφίσουν, καθώς συχνά και πρόσφατα έχουμε εξυπηρετήσει μεγάλα κοινά.

Η ομάδα μηχανικών μας αυτή τη στιγμή διερευνά το θέμα, εξετάζοντας τα αρχεία καταγραφής διακομιστών, αλλά αυτή είναι μια αργή διαδικασία που χρειάζεται κάποιο χρονικό διάστημα. Μόλις θα έχουμε σαφή συμπεράσματα, θα τα αναφέρουμε», ήταν η απάντηση της Megaphone μετά τον σάλο που προκλήθηκε.

Το Star δημοσίευσε την ανακοίνωση της Megaphone, υπογραμμίζοντας ότι «είναι αυτονόητο ότι το Star και η Green Pixel έχουν επιφυλαχθεί των νομίμων δικαιωμάτων τους».

Δημοσιεύτηκε στο «Page 2» στο φύλλο 134 της «Νέας Σελίδας» την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019.

GNTM: Αποχώρηση – «βόμβα» κριτή από το ριάλιτι του Star

Έλαβε τέλος και ο φετινός κύκλος του GNTM, αφού το ριάλιτι μοντέλων του Star σε έναν επεισοδιακό τελικό ανέδειξε δύο νικήτριες.

Το τελευταίο επεισόδιο του GNTM, αλλά και του live, παρακολούθησε πάνω από το 42% του δυναμικού κοινού, όμως σκόρπισε απογοήτευση καθώς το τηλεοπτικό κοινό δεν κατάφερε να ψηφίσει λόγω της πτώσης του συστήματος ψηφοφορίας στο σάιτ του Star.

Έτσι, η Βίκυ Καγιά αναγκάστηκε να ανακοινώσει δύο νικήτριες, αφού τόσο η Κάτια όσο και η Άννα – Μαρία απέσπασαν την ίδια βαθμολογία (112) από τους 4 κριτές του ριάλιτι μοντέλων.

Στο κανάλι είναι ειλημμένη η απόφαση να επανέλθει το GNTM με νέο κύκλο τον Σεπτέμβριο του 2020, αφού η επιτυχία του ήταν τεράστια και η απήχησή του εντυπωσιακή. Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η συνταγή της επιτυχίας αναμένεται να χαλάσει, αφού θα απουσιάζουν δύο πρόσωπα από αυτά που έχουμε συνηθίσει.

Αποχώρηση – «βόμβα» από την κριτική επιτροπή

Εκτός από την κόουτς Έλενα Χριστοπούλου, η οποία όπως είναι γνωστό δεν θα συνεχίσει και στον τρίτο κύκλο, εκτός GNTM θα μείνει και η εκ των κριτών, Ηλιάνα Παπαγεωργίου. Τουλάχιστον έτσι ανέφερε το ρεπορτάζ της Έλενας Πολυκάρπου στην πρωινή εκπομπή του Open «Ευτυχείτε», με την Κατερίνα Καινούργιου.

Όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή, το Star αποδεσμεύει την Ηλιάνα Παπαγεωργίου από τα καθήκοντά της, με την αιτία να έχει να κάνει με τις τεταμένες σχέσεις της ίδιας με τη Βίκυ Καγιά. Ο λόγος; Η Ηλιάνα υπέγραψε συμβόλαιο με γνωστή εταιρεία με την οποία μέχρι πρότινος συνεργαζόταν αποκλειστικά η Καγιά.

Οι δύο γυναίκες δεν έχουν και τις καλύτερες σχέσεις μεταξύ τους, συνεχίζει το ρεπορτάζ, ενώ η Βίκυ Καγιά έχει ισχυρή θέση στο κανάλι, αφού τόσο το GNTM, όσο και το Shopping Star που παρουσιάζει πάνε εξαιρετικά.

GNTM: Τεράστια ανατροπή – Αυτή είναι η μεγάλη νικήτρια

Παρελθόν αποτελεί ο μεγάλος τελικός του GNTM, αφού το ριάλιτι μοντέλων του Star ανέδειξε τη φετινή μεγάλη νικήτρια.

Αυτή είναι η Κάτια Ταραμπάνκο, αλλά και η Άννα Μαρία Ηλιάδου, που συγκέντρωσαν τη μεγαλύτερη βαθμολογία από τους κριτές. Όσο για την ψηφοφορία του τηλεοπτικού κοινού, αυτή δεν προσμετρήθηκε, καθώς το σύστημα έπεσε και το κοινό δεν ψήφισε στην ουσία.

Μετά τη βαθμολόγηση της κριτικής επιτροπής, η Άννα – Μαρία και η Κάτια ισοβάθμησαν με 112 βαθμούς, ενώ η Κέισι ακολούθησε με 108 βαθμούς. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Βίκυ Καγιά να ανακοινώσει δύο νικήτριες, που μοιράστηκαν το βραβείο και τον τίτλο του GNTM.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»:

Πρωτοχρονιά: Ρεβεγιόν στα κανάλια – Τι θα δούμε

Γιώργος Λιαγκας: Πληρώνει από την τσέπη του για το πρόστιμο του ΕΣΡ