Τα πιο καλοκαιρινά, διαχρονικά, ροκ κομμάτια για να ξυπνήσετε…γλυκά (videos)6 Αυγούστου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 10:19 πμ · Τελευταία τροποποίηση: 10:43 πμ


To καλοκαιρινό soundtrack κάθε γενιάς είναι διαφορετικό. Αυτό των ακροατών του κλασικούροκ, δύσκολα… ανανεώνεται. Είναι τεράστιο, αξεπέραστο και μοναδικό. Παρακάτω ακολουθεί μια αγαπημένη, διαχρονική λίστα με τα πιο καλοκαιρινά ροκ κομμάτια για να ακούτε είτε στη δουλειά για ξυπνήσετε όμορφα (το απευχόμαστε να είστε στη δουλειά) είτε στο δρόμο για την παραλία.

California Girls – David Lee Roth (1985).

Διασκευή Beach Boys. Το βίντεο με τις πολλαπλού κάλλους, ατελείωτες καλλονές ήταν ανυπέρβλητο για οποιονδήποτε ανέπνεε το καλοκαίρι του ’85. Και ναι, αυτό πράγμα που έχει ο David Lee Roth στη μύτη του είναι προστατευτικό για το κάψιμο απ΄τον ήλιο.

Summertime Girls – Y&T (1985).
Το να περιφέρεσαι στην παραλία, με την άμμο να θάβει τις σαγιονάρες είναι μια μοναδική αίσθηση, από μια εποχή που δε σ΄ένοιαζε αν σε βλέπουν και ποιοί. Όσοι είναι έτσι και σήμερα καλά κάνουν και είναι. Η hard rock υπόμνηση της καλοπέρασης, γραμμένη σε «κάτω από πέντε λεπτά»(τάδε έφη Meniketti).

Summer Nights – Van Halen (1986).

“… Summer nights and my radio, that’s all we need baby, don’t you know”. O Sammy Hagar στην πρώτη από τις πολλές δισκογραφημένες, βιωματικές στιγμές του και ο Eddie στα πιο σχολιαστικά ριφ του ever.

Hard Rockin’ Summer – The Hooters (1987).

Να περιμένεις τη νέα καψούρα με τη μουσική δυνατά. “I was a young Romeo tryin’ to find Juliet

Rockaway Beach – The Ramones (1977).

Για όλους τους ασπρουλιάρηδες του downtown που κατεβαίνουν στις παραλίες, ακόμη και με auto-stop, κι εύχονται το στερεοφωνικό του beach bar να παίζει τουλάχιστον Chuck Berry.

Holiday – The Scorpions (1979).

Και ποιος δεν το ξέρει το κομμάτι; Αιθέριο και απελευθερωτικό. Ξεκινά ήρεμο και μελωδικό και μετά δεν αντέχει και ξεσπά, “longing for the sun”.

Summer Of ’69 – Bryan Adams (1985).

Πασίγνωστο. “Standing οn your mother’s porch, you told me that it will last forever”. Μιλάει για όλα,  όλα τα κρίσιμα πράγματα, γνωριμίες, βραδιές, αναμνήσεις, γνωριμίες…

The Boys Of Summer – Don Henley (1985).

Υποδώριο, ύπουλο και διαβρωτικό hit.

Magic – The Cars (1985).

Η…χορευτική υποδοχή του καλοκαιριού, με καλοκουρδισμένες κιθάρες.

Summertime – Big Brother & The Holding Company (1968).

Αξέχαστη φωνή. Αδιανόητο να υπερβείς την ερμηνεία. Χωρίς το ανατριχιαστικό γρέντζο δεν καταλαβαίνεις γιατί και αυτό το καλοκαίρι… “the living is easy” .

Girls In Their Summer Clothes – Bruce Springsteen (2007).

Ρομαντικό μέχρι σημείου ουτοπίας. Τουλάχιστον με βάση τα σημερινά δεδομένα. Ωραία πάντως η ηλεκτροακουστική κιθάρα.

Summertime Blues (live) – The Who (1970).

Τα blues του καλοκαιριού. Άφθαστο προτο-ροκαμπίλυ στα καλύτερα του.