Τηλεοπτικές άδειες: Τον Ιανουάριο η προκήρυξη για τις δύο «ορφανές» που έχουν απομείνει30 Νοεμβρίου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 3:09 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 3:09 μμ


Όπως αποφασίστηκε από το ΕΣΡ η προκήρυξη για τις δύο τηλεοπτικές άδειες, θα δημοσιευθεί τον Ιανουάριο του 2019.

Τιμή εκκίνησης 35 εκατ. ευρώ

Με την κατάθεση φακέλου από την πλευρά του Βαγγέλη Μαρινάκη για την έκτη άδεια γενικού περιεχομένου το ΕΣΡ θα έπρεπε να προκηρύξει, τις δύο άδειες που έμειναν «ορφανές» από την προηγούμενη διαδικασία.

Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει ακόμη αφού για την Ανεξάρτητη Ραδιοτηλεοπτική ήταν προτεραιότητα ο έλεγχος της μεταβίβασης του Alpha από την Sheila Enterprises θυγατρική της Motor Oil. Όπως φαίνεται η διαδικασία αυτή οδεύει προς ολοκλήρωση και η προκήρυξη των αδειών είναι προ των πυλών.

Μέχρι στιγμής εκτός του Βαγγέλη Μαρινάκη, κανείς άλλος επιχειρηματίας ή σχήμα έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για τις υπόλοιπες άδειες. Ωστόσο μέχρι και την προκήρυξη αναμένεται να εκδηλώσουν ενδιαφέρον κι άλλοι επιχειρηματίες.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι εφόσον εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τις δύο άδειες περισσότεροι από δύο επιχειρηματίες ή σχήματα τότε θα γίνει δημοπρασία με τιμή εκκίνησης για την κάθε άδεια 35 εκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Πώς Αlpha-Motor Oil «παγώνουν» τις ορφανές τηλεοπτικές άδειες

Προκήρυξη για τις δύο «ορφανές» τηλεοπτικές άδειες από το ΕΣΡ