Απειλές από Τουρκούς: Μείνετε μακριά γιατί το τίμημα θα είναι βαρύ22 Δεκεμβρίου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 11:23 πμ · Τελευταία τροποποίηση: 11:26 πμ


Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, με μια άκρως απειλητική δήλωση, απάντησε στα όσα είπαν τις προηγούμενες ημέρες ο Ευάγγελος Αποστολάκης και ο Πάνος Καμμένος.

Ο Ακάρ κάνει λόγο για «προκλήσεις» στο Αιγαίο, τη Μεσόγειο και την Κύπρο

«Όλοι πρέπει να μείνουν μακριά από τις προκλήσεις. Σε αντίθετη περίπτωση, όλοι πρέπει να ξέρουν ότι το τίμημα θα είναι βαρύ», δήλωσε ο Ακάρ. «Αυτή είναι η συμβουλή δίνουμε στους γείτονές μας», συμπλήρωσε.

Έτσι απαντά, ο προκλητικός Τούρκος υπουργός Αμυνας, στις δηλώσεις του κ. Καμμενου ομολόγου του και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ.

 

«Ένα χιλιοστό κίνησης αν κάνουνε, θα τους τσακίσουμε, θα τους συντρίψουμε. Εμείς θέλουμε την ειρήνη, θέλουμε να ζήσουμε ειρηνικά και αγαπημένοι, αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να υποχωρήσουμε ούτε ένα χιλιοστό», είπε ο κ. Καμμένος κατά την επίσκεψή του στη Λέρο.

 

«Εάν οι Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα θα την ισοπεδώσουμε. Και αυτό είναι μία κόκκινη γραμμή που ενστερνίζεται η κυβέρνηση», είχε δηλώσει ο ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης.

Προκαλεί ο Ακάρ

Στις δηλώσεις του, που μετέδωσαν τα τουρκικά ΜΜΕ το πρωί του Σαββάτου, ο Ακάρ έκανε ξανά αναφορά στο δόγμα της «γαλάζιας πατρίδας», όπως είχε κάνει και στις δηλώσεις του την Πέμπτη, και επέμεινε ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει να τεθούν σε κίνδυνο τα «συμφέροντά» της.

«Δεν θα επιτραπεί κανένα τετελεσμένο στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Δεν θα επιτραπεί καμία απόφαση σε βάρος της “Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου”. Είμαστε υπέρ της φιλίας, της ειρήνης και της σταθερότητας, αλλά δεν θα θυσιάσουμε τα δικαιώματά μας με κανένα κόστος. Το τίμημα θα είναι βαρύ. Υπάρχουν όλα τα μέτρα και οι προετοιμασίες για αυτό το θέμα. Όλα όσα είναι απαραίτητα για να προστατέψουμε τα δικαιώματά μας. Οι προκλήσεις στην Κύπρο δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα. Δεν πρέπει να κάνουν λάθος υπολογισμούς», τόνισε ακόμη ο Ακάρ.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Alert: Τουρκικός πύραυλος «στοχεύει» την Αθήνα – Προκλητικά δημοσιεύματα

Ο Καμμένος προειδοποιεί την Τουρκία: Ένα χιλιοστό κίνηση αν κάνουν, θα τους τσακίσουμε (video)