Έκανε… Τούρκο τον Ερντογάν η κινητή διαφήμιση που τον αποκαλεί δικτάτορα25 Σεπτεμβρίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 11:34 πμ · Τελευταία τροποποίηση: 11:34 πμ


Έξαλλος έχει γίνει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με μια κινητή διαφήμιση που κυκλοφορεί στους δρόμους της Νέας Υόρκης και τον αποκαλεί δικτάτορα!

Συγκεκριμένα, ο «σουλτάνος», ο οποίος βρίσκεται στη μητρόπολη των ΗΠΑ για την 74η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, εξοργίστηκε όταν αντιλήφθηκε ότι η αφίσα που βρίσκεται πάνω σε φορτηγό που κυκλοφορεί στους δρόμους της Νέας Υόρκης, γύρω από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, τον αποκαλεί δικτάτορα, εξηγώντας μάλιστα τους λόγους.

Το φορτηγάκι κοσμούν μια διόλου κολακευτική φωτογραφία του Τούρκου πρόεδρου και ο τίτλος (με κεφαλαία έντονα κόκκινα γράμματα): «Ο δικτάτορας της Τουρκίας Ερντογάν». Από κάτω υπάρχει ο υπότιτλος: «Ο Νούμερο 1 «φυλακιστής» των δημοσιογράφων», ο οποίος ακολουθείται από τα απαραίτητα στοιχεία: «Η Τουρκία είναι η χώρα με τους περισσότερους φυλακισμένους δημοσιογράφους. 177 δημοσιογράφοι βρίσκονται στη φυλακή. 167 δημοσιογράφοι έχουν αυτοεξοριστεί ή αναζητούνται για να συλληφθούν. 34 ξένοι δημοσιογράφοι έχουν στοχοποιηθεί, ορισμένοι από αυτούς μάλιστα έχουν απειληθεί με θάνατο. Χιλιάδες δημοσιογράφοι έχουν απολυθεί από τις δουλειές τους, ενώ εκατοντάδες μέσα μαζικής ενημέρωσης είτε έχουν κλείσει είτε έχουν βρεθεί στα χέρια ανθρώπων του περιβάλλοντος Ερντογάν».

Η διαφήμιση, η οποία έχει χρηματοδοτηθεί από το Κέντρο Ελευθερίας της Στοκχόλμης, αναρτήθηκε στο twitter από τον διευθυντή του κέντρου Αμπντουλάχ Μποζκούρτ και έκανε -όπως ήταν φυσικό- τον γύρο του πλανήτη. 

Δείτε τη σχετική διαφήμιση 

Πηγή: Εφημερίδα «Δημοκρατία» 

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: 

Άλλαξε τραπέζι ο Ερντογάν για να μην κάτσει με Σίσι

Ερντογάν: Πυρηνική ενέργεια είτε για όλους είτε για κανέναν