Ελένη Αντωνιάδου: «Κι εμείς την πατήσαμε», παραδέχεται το BBC20 Σεπτεμβρίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 1:43 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 1:43 μμ


Η Ελένη Αντωνιάδου έχει παρουσιαστεί ως ερευνήτρια και συνεργάτης της NASA. Τις τελευταίες μέρες, ωστόσο, έχει ξεσπάσει σάλος στο διαδίκτυο όσον αφορά την αλήθεια της καριέρας της.

Μάλιστα το βρετανικό δίκτυο BBC δεν παραλείπει να επισημάνει πως μεταξύ όσων «την πάτησαν» και πίστεψαν την 31χρονη Ελληνίδα που υποτίθεται πως είναι ερευνήτρια της NASA, είναι και το ίδιο, καθώς το 2014 τη συμπεριέλαβε σε λίστα με τις 100 σημαντικότερες γυναίκες της χρονιάς.

Αναλυτικότερα, το BBC γράφει για την Ελένη Αντωνιάδου:

Ισχυρίζεται πως εργάστηκε στην πρώτη τεχνητή τραχεία που μεταμοσχεύθηκε επιτυχώς σε ασθενή.
Στην πραγματικότητα: Ήταν μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο UCL και ασχολήθηκε από απόσταση με την επέμβαση. Η μεταμόσχευση όμως έληξε ως ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της σύγχρονης ιατρικής. Ο ασθενής πέθανε, αφού το σώμα του απέρριψε το μόσχευμα. Αρκετά μετά τον θάνατό του, η κυρία Αντωνιάδου έδινε συνεντεύξεις στην Ελλάδα, λέγοντας πως είχε σώσει την ζωή του ασθενούς και πως εκείνος ζούσε μια φυσιολογική ζωή.

Ισχυρίζεται πως εργάζεται για κάποια χρόνια ως ερευνήτρια της NASA.
Στην πραγματικότητα: Παρακολούθησε ένα καλοκαιρινό πρόγραμμα διάρκειας 10 εβδομάδων και μετά έβγαλε πολλές φωτογραφίες στην αμερικανική υπηρεσία διαστήματος, φορώντας ρούχα με το λόγκο της NASA.

Η NASA διαψεύδει πως εργάζεται απευθείας για την υπηρεσία, αλλά δεν αποκλείει την πιθανότητα να εργάζεται ως υπεργολάβος σε κάποιο από τα πρότζεκτ της.

Ισχυρίζεται πως είναι κάτοχος PhD (διδακτορικού).
Στην πραγματικότητα: Είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών.

Ισχυρίζεται πως είναι μια επιτυχημένη entrepreneur και διευθύνουσα σύμβουλος μιας εταιρείας που ονομάζεται Transplants without Donors, που ασχολείται με μεταμοσχεύσεις τεχνητών οργάνων.
Στην πραγματικότητα, η εταιρεία της δεν εμφανίζεται πουθενά και το domain της είναι ανενεργό.

Διαβάστε επίσης στη Νέα Σελίδα: Ελένη Αντωνιάδου: «Δεν εργάστηκε στη NASA», γράφει η Telegraph