Έσεξ: Κινέζοι οι 39 νεκροί στο κοντέινερ του θανάτου24 Οκτωβρίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 1:06 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 1:11 μμ


Αποκαλύψεις έφερε στο φως η τεράστια αστυνομική έρευνα στη Μεγάλη Βρετανία, για την εξιχνίαση της υπόθεσης των 39 πτωμάτωνπου εντοπίστηκαν μέσα σε φορτηγό στο Έσεξ.

Όπως μεταδίδουν βρετανικά μέσα ενημέρωσης όπως το Sky News και τo ΒBC, Κινέζοι ήταν και οι 39 νεκροί στο κοντέιντερ του θανάτου. Αντίστοιχη υπόθεση με Κινέζους είχε καταγραφεί και το 2000 όταν σε ένα κοντέινερ στο Κεντ είχαν βρεθεί νεκροί 58 Κινέζοι.

Οι Αρχές εξακολουθούν να ανακρίνουν τον οδηγό και να ερευνούν την εμπλοκή ιρλανδέζικου κυκλώματος trafficking, ενώ το φορτηγό μεταφέρθηκε σε ασφαλή τοποθεσία, όπου ξεκίνησε η διαδικασία ταυτοποίησης των θυμάτων.

Μεταξύ των θυμάτων είναι και ένας έφηβος

Ο οδηγός του φορτηγού, ένας 25χρονος Βορειοιρλανδός, έχει συλληφθεί ως ύποπτος για δολοφονία. Η αστυνομία δεν έχει δώσει ακόμα καμία πληροφορία για την καταγωγή των θυμάτων ή για το πού πιστεύουν ότι θα κατέληγε το φορτηγό.

Πάντως από τις αρχές αναφέρεται ότι είναι πολύ δύσκολο είναι το έργο της ταυτοποίησης των θυμάτων, καθώς και της εξακρίβωσης των συνθηκών της τραγωδίας.

Η υπουργός Εσωτερικών, Πρίτι Πάτελ ανακοίνωσε ότι αξιωματούχοι που ασχολούνται με τη μετανάστευση συνεργάζονται με την αστυνομία για να διακριβωθεί τι συνέβη, κι ενώ η Εθνική Υπηρεσία για την εγκληματικότητα (NCA) που είναι αρμόδια για να ερευνήσει το οργανωμένο έγκλημα μετανάστευσης και την εμπορία ανθρώπων, εξετάζει αν ομάδες οργανωμένου εγκλήματος ενδέχεται να έχουν παίξει ρόλο στην τραγωδία.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον εξέφρασε τον αποτροπιασμό του και έκανε γνωστό πως ενημερώνεται για την πορεία των ερευνών. «Γνωρίζουμε ότι γίνεται αυτό το εμπόριο — όλοι αυτοί οι έμποροι ανθρώπων θα πρέπει να κυνηγηθούν και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη», δήλωσε.

Πάντως, η βουλευτής των Συντηρητικών, Τζάκι Ντόιλ Πράις, ευθέως μίλησε για «διακίνηση ανθρώπων». «Η διακίνηση ανθρώπων είναι μία άσχημη και επικίνδυνη επιχείρηση», έγραψε, χαρακτηριστικά, στο Twitter, και τόνισε ότι ελπίζει να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Απαντήσεις για το αν ήταν φορτηγό- ψυγείο το κοντέινερ όπου εντοπίστηκαν τα 39 πτώματα

Ο διευθύνων σύμβουλος της βρετανικής Ένωσης Οδικών Μεταφορών (RHA) Ρίτσαρντ Μπέρνετ δήλωσε ότι το κοντέινερ όπου εντοπίστηκαν σήμερα τα 39 πτώματα, πρέπει να ήταν φορτηγό – ψυγείο.

«Η θερμοκρασία μπορεί να είναι τόσο χαμηλή που να φθάνει τους -25C όταν μεταφέρονται κατεψυγμένα προϊόντα αλλά και να προκαλέσει αρκετά γρήγορα τον θάνατο ανθρώπων», υποστηρίζει στην βρετανική εφημερίδα «Mirror» και προσθέτει:

«Εάν το ψυγείο λειτουργεί, είναι απίστευτα κρύα… Το μόνο μέρος για να πάει κανείς στην τουαλέτα είναι στο πίσω μέρος του φορτηγού. Μπορεί κανείς να φανταστεί ότι, εάν οι άνθρωποι ήταν εκεί μέσα για ημέρες, τότε θα υπάρχουν κόπρανα, ούρα… ».

Ο Διευθυντής της Αστυνομίας του Έσεξ, Άντριου Μάρινερ, υποστήριξε ότι τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι το φορτηγό ήρθε από τη Βουλγαρία και εισήλθε στο Ηνωμένο Βασίλειο από την πόλη Χόλιχεντ της Ουαλίας το Σάββατο. Σημειώνεται ότι το Χόλιχεντ βρίσκεται περίπου 480 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο που βρέθηκε το φορτηγό.

Δείτε το video:

Διαβάστε επίσης στη Νέα Σελίδα:

Φρίκη στο Έσεξ: Αυτός είναι ο οδηγός του φορτηγού (photos)