Φρενίτιδα στην Τουρκία: Καίνε και σπάνε iPhones μετά την προτροπή Ερντογάν (video)16 Αυγούστου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 11:12 πμ · Τελευταία τροποποίηση: 11:13 πμ


Το «σήμα» Ερντογάν για μποϊκοτάζ στα iPhone ως αντίποινα στις ΗΠΑ ελήφθη». Τούρκοι σε φρενίτιδα πυροβολούν, σπάνε και ποδοπατούν τα κινητά τους αναρτώντας τα σχετικά βίντεο και τις φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Την οργή των Τούρκων πυροδότησε η δήλωση του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν ότι «θα εφαρμόσουμε μποϊκοτάζ σε βάρος των αμερικανικών ηλεκτρονικών προϊόντων. Αν έχουν iPhones, υπάρχουν Samsung από την άλλη πλευρά. Και όπως φαίνεται στα σχετικά βίντεο Τούρκοι πολίτες ανταποκρίθηκαν άμεσα.

Πέντε iPhone διέλυσε με βαριοπούλα Τούρκος μπροστά σε νέους που παρακολουθούσαν κάνοντας το σήμα των γκρίζων λύκων και με φόντο την τουρκική σημαία. Τα αντίποινα στον Τραμπ συμπεριλαμβάνουν και πυροβολισμό iPhone αλλά και καταστροφή με πέτρες.

Oι Τούρκοι αναρτούν τα σχετικά βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα στέλνουν στον πρόεδρο των ΗΠΑ, την Apple και την Coca Cola (@realDonaldTrump @AppleSupport @CocaCola). Στο στόχαστρο των Τούρκων βρέθηκε και η Coca Cola.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: ΔΝΤ: Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η Τουρκία θα ζητήσει την στήριξη του Ταμείου