Θύελλα αντιδράσεων για το κλείσιμο της Alpha Bank σε Κάσο – Τήλο & Λειψούς18 Αυγούστου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 3:21 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 3:22 μμ


Αναστάτωση και έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η αιφνιδιαστική απόφαση της Alpha bank να κλείσει τα υποκαταστήματά της σε Κάσο, Τήλο και Λειψούς.

Για καταστροφή της οικονομίας των νησιών κάνουν λόγω οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ τονίζουν πως «δεν είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας».

Την ίδια ώρα στην Ικαρία, ο Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων & Μικρών Ε.Β.Ε. διαμαρτύρεται γιατί μετά το εδώ και μήνες, κλείσιμο της Alpha bank στο βόρειο τμήμα του νησιού, άρχισαν μέσα στην τουριστική περίοδο, να εμφανίζονται προβλήματα τροφοδοσίας στα ΑΤΜ, όλων των τραπεζών, με δυσμενείς επιπτώσεις στην τουριστική κίνηση.

Τι λέει η τράπεζα

Επιβεβαιώνουν στελέχη της Alpha Bank ότι η τράπεζα έχει αποφασίσει να προχωρήσει στο κλείσιμο των τριών υποκαταστημάτων που σήμερα διατηρεί στα νησιά της Δωδεκανήσου Κάσο, Τήλο και Λειψούς. Τα υποκαταστήματα αυτά -πρόκειται για ένα σε κάθε νησί- θα παραμένουν κλειστά κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών, αναφέρουν στελέχη της τράπεζας και διαβεβαιώνουν ότι δεν σχεδιάζουν να αποσύρουν τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης μετρητών από τα ακριτικά νησιά Τήλο, Κάσο και Λειψούς.

Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, η Alpha Bank όχι μόνο δεν θα αποσύρει τα τρία ΑΤΜ που διατηρεί στα συγκεκριμένα νησιά της Δωδεκανήσου, αλλά θα τα αντικαταστήσει με νέα, αναβαθμισμένα, τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα πραγματοποίησης περισσότερων συναλλαγών.