Γερμανία: Φιάλες αερίου και πυρομαχικά στο σημείο που έγινε η έκρηξη13 Δεκεμβρίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 2:32 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 2:32 μμ


Τα αίτια της έκρηξης στο Μπλάνκενμπουργκ στην ανατολική Γερμανία αναζητούν οι αρχές και να βρίσκουν σε διαμέρισμα του συγκροτήματος φιάλες αερίου και πυρομαχικά από τον πόλεμο.

Το εν λόγω διαμέρισμα νοίκιαζε ένας 78χρονος στο Μπλάνκενμπουργκ, ο οποίος πιθανόν είναι εκείνος που σκοτώθηκε από την έκρηξη. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας, πρόκειται μάλλον για έκρηξη φιάλης αερίου.

Μια ομάδα πυροτεχνουργών συνδράμει την αστυνομία στις έρευνές της. Οι ένοικοι του συγκροτήματος όπου σημειώθηκε η έκρηξη απομακρύνθηκαν, καθώς επίσης και τα παιδιά από ένα γειτονικό νηπιαγωγείο, ενώ η περιοχή αποκλείστηκε, ανακοίνωσε η αστυνομία και πρόσθεσε ότι κανένα από τα παιδιά δεν τραυματίστηκε.

Σύμφωνα με την αστυνομία, 25 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Το συγκρότημα φέρεται ότι είχε 60 διαμερίσματα. Στην γειτονιά βρίσκεται ένα κέντρο φροντίδας και ένα νηπιαγωγείο, τα οποία εκκενώθηκαν αμέσως.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Γερμανία: Ένας νεκρός από την έκρηξη στο Μπλάκενμπουργκ