Γλύτωσε στον Μόσχοβα θα πνιγεί στο Δνείπερο;27 Σεπτεμβρίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 8:10 πμ · Τελευταία τροποποίηση: 8:13 πμ


Μπορεί ο Ντόναλντ Τραμπ να πέρασε σχεδόν αβρόχοις ποσί τον ρώσικο Μόσχοβα, με όσα συνέβησαν στις εκλογές του 2016, όμως τώρα κινδυνεύει να πνιγεί στον ουκρανικό Δνείπερο, μετά την αποκάλυψη της τηλεφωνικής του συνομιλίας με τον πρώην κωμικό και νυν πρόεδρο της Ουκρανίας.

Του Πάνου Κολιοπάνου

Πλέον όλοι γνωρίζουν ότι ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε από τον Ουκρανό ομόλογό του να βρει στοιχεία που να ενοχοποιούν για διαφθορά τον πιθανότερο αντίπαλό του στις προεδρικές του 2020. Και μάλιστα πιεστικά. Και σύμφωνα με την αναφορά του μυστικού πράκτορα που αποκάλυψε το συμβάν, ο Λευκός Οίκος προσπάθησε να «θάψει» την «επικίνδυνη» συνομιλία.

Και το χειρότερο, ο επικεφαλής των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Τζόζεφ Μαγκουάιρ – τον οποίον μόλις προ μηνός είχε διορίσει ο Τραμπ – είπε ενώπιον του Κογκρέσου ότι οι αποκαλύψεις του πράκτορα ήσαν πρωτοφανείς και ότι αυτός ενήργησε καλή τη πίστει και τηρώντας τον νόμο. Την ίδια ώρα ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε τον πράκτορα κατάσκοπο και προδότη!

Ήδη ο ιστός που υφαίνουν οι Δημοκρατικοί γύρω από τον Τραμπ γίνεται ασφυκτικός, έστω και αν δεν επικυρωθεί (το πιθανότερο) από την Γερουσία η καθαίρεση του. Μέχρι τώρα η αμετροέπειά του, του έβγαινε σχεδόν πάντα προς όφελός του. Τώρα όμως μπορεί να αποδειχθεί ως το μοιραίο του λάθος. Και ήδη στο πρόσωπό του αποτυπώνεται η αγωνία πριν από το πέναλτι. Στα γκολπόστ του μεταπροσεχούς Νοεμβρίου.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: 

Πομπέο: «Χαστούκι» στην Άγκυρα για τις προκλήσεις στα Βαρώσια