Κοντά στην εξιχνίαση του διπλού φονικού η Κυπριακή Αστυνομία29 Απριλίου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 2:31 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 2:44 μμ


Κοντά στην εξιχνίαση της διπλής δολοφονίας στη Λευκωσία, εκτιμά ότι βρίσκεται η Κυπριακή Αστυνομία, μετά και τη σύλληψη και τέταρτου ατόμου για την υπόθεση που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη σε Κύπρο και Ελλάδα.

«Μετά και τη σύλληψη και τέταρτου υπόπτου η υπόθεση οδηγείται προς πλήρη διαλεύκανση», δήλωσε και ο εκπρόσωπος Τύπου της Κυπριακής Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης.

Σήμερα Κυριακή, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας εξέδωσε διάταγμα οκταήμερης προφυλάκισης για τον 22χρονο, ο οποίος συνελήφθη χθες το βράδυ. Ήδη, κρατούνται ένας 33χρονος, ο 23χρονος ετεροθαλής αδελφός του και η 21χρονη κοπέλα του 33χρονου.

Όπως προκύπτει από τα όσα ανέφερε ο 22χρονος σήμερα στο Δικαστήριο:

Στόχος όπως όλα δείχνουν ήταν η ληστεία, καθώς όπως φαίνεται οι ύποπτοι γνώριζαν για την ύπαρξη χρηματοκιβωτίου στην οικία. Σύμφωνα μάλιστα με την κατάθεση της 21χρονης, ο 33χρονος γνώριζε που ακριβώς βρισκόταν στο σπίτι το συγκεκριμένο χρηματοκιβώτιο.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία της 21χρονης, οι τέσσερις τους είχαν συναντηθεί αρκετό καιρό πριν τη διάπραξη του εγκλήματος, με σκοπό να οργανώσουν τη διάρρηξη στην οικία του άτυχου ζεύγους και να κλέψουν το χρηματοκιβώτιο.

Επίσης, ο 33χρονος φέρεται να είπε πως κατά την προσπάθειά τους να διαρρήξουν την οικία του άτυχου ζεύγους «ίσως χρειαστεί να σκοτώσουμε».

Ο 22χρονος κατονόμασε τον 33χρονο, ως το πρόσωπο που διέπραξε τους φόνους.

Ο 22χρονος φέρεται να παραδέχθηκε ότι μετέφερε τον 33χρονο το βράδυ του φονικού στη σκηνή του εγκλήματος.

Ο 22χρονος φέρεται να είναι το δεύτερο πρόσωπο που μπήκε στο σπίτι. Δηλαδή εκείνος του οποίου άνοιξε την πόρτα ο 33χρονος. Υπενθυμίζεται ότι ο 15χρονος γιος του άτυχου ζεύγους κατέθεσε πως ο 33χρονος τον υποχρέωσε να ανοίξει την πόρτα της κουζίνας για να μπει μέσα ο δεύτερος συνεργός του.

Η Αστυνομία εντόπισε τεκμήρια στην οικία του 22χρονου και συγκεκριμένα ένα ζευγάρι παπούτσια τα οποία πιθανόν να φορούσε κατά τη διάπραξη του εγκλήματος.

Επίσης, στα σημειωματάρια που εντοπίστηκαν στο όχημα του 33χχρονου, αναγράφονται τα γεγονότα της διπλής δολοφονίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο 22χρονος παρουσιάστηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας χωρίς δικηγόρο.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Συνελήφθη και τέταρτο άτομο για τη διπλή δολοφονία στη Λευκωσία

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και philenews.com