Μαντάμ Τισό: Χωρίζουν Χάρι και Μέγκαν από την υπόλοιπη βασιλική οικογένεια (photos-video)9 Ιανουαρίου 2020 · Ώρα δημοσίευσης: 6:21 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 6:28 μμ


Το διάσημο μουσείο της Μαντάμ Τισό (Madame Tussauds) στο Λονδίνο, όπου εκτίθενται 250 κέρινα ομοιώματα σπουδαίων προσωπικοτήτων, αποφάσισε να χωρίσει σήμερα τον πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν Μαρκλ από τα υπόλοιπα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, στον απόηχο της ανακοίνωσης του ζεύγους ότι αποποιείται τα βασιλικά αξιώματά του.

Λίγες μόλις ώρες μετά την ανακοίνωση, που έχει προκαλέσει σάλο στη Βρετανία, το Μαντάμ Τισό επέλεξε να αντιδράσει αμέσως μπροστά στις εξελίξεις.

«Μαζί με τον υπόλοιπο κόσμο, αντιδράμε στα αναπάντεχα νέα ότι ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ αποποιούνται τον ρόλο των «ανώτερων» μελών της βασιλικής οικογένειας» εξήγησε σε ένα δελτίο τύπου ο γενικός διευθυντής του μουσείου Στιβ Ντέιβις.

«Αρχής γενομένης από σήμερα (Πέμπτη) τα ομοιώματα του Χάρι και της Μέγκαν δεν θα εκτίθενται» στον χώρο όπου βρίσκονται η βασίλισσα Ελισάβετ και τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, ο πρίγκιπας Φίλιππος, ο πρίγκιπας Κάρολος και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ με τη σύζυγό του Κέιτ, επισήμανε.

Όμως, τα δύο ομοιώματα, από τα πλέον δημοφιλή για το κοινό, «θα συνεχίσουν να αποτελούν σημαντικά στοιχεία» του μουσείου, συμπλήρωσε ο Ντέιβις, υπογραμμίζοντας ότι το Μαντάμ Τισό θα παρακολουθεί με προσοχή τί θα τους επιφυλάξει το επόμενο κεφάλαιο της ζωής τους.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Μπάκιγχαμ: Δυσαρέσκεια αλλά και «κατανόηση» για την αποστασιοποίηση του πρίγκιπα Χάρι (video)