Προκαλεί η Τουρκία: Εντός της εβδομάδας η γεώτρηση του «Γιαβούζ»6 Ιουλίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 7:05 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 7:05 μμ
giabuz


Προκαλεί ξανά η Τουρκία καθώς σε μια εβδομάδα ξεκινά την πρώτη του γεώτρηση το Γιαβούζ της Τουρκίας, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ.

Σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Anadolu, ο Τούρκος Υπουργός ανέφερε ότι «αυτή τη στιγμή το Γιαβούζ κάνει κάποιους ανεφοδιασμούς και τους τελευταίους ελέγχους του στη Μερσίνα».

«Πρώτα ο Αλλάχ μέσα σε μια βδομάδα θα ξεκινήσουμε την πρώτη γεώτρηση του Γιαβούζ στην ανατολική Μεσόγειο, στην Καρπασία, στην περιοχή που έχουμε λάβει αδειοδότηση από την «τδβκ»», ανέφερε.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη αγκυροβόλησε στο λιμάνι της Κερύνειας το τουρκικό υποβρύχιο Gür S-357, όπως μετέδωσαν τα τουρκικά Μέσα ενημέρωσης, σχολιάζοντας ότι αυτό γίνεται σε μια περίοδο κατά την οποία τα πλωτά γεωτρύπανα «Πορθητής» και «Γιαβούζ» συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους στην ανατολική Μεσόγειο.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι το υποβρύχιο προστατεύει τα δυο γεωτρύπανα, καθώς και ερευνητικό σκάφος Μπαρμπαρός. Μάλιστα, από το απόγευμα της Πέμπτης το τουρκικό υποβρύχιο δέχεται επισκέψεις από τον κόσμο στα κατεχόμενα και θα παραμείνει εκεί μέχρι τις 8 Ιουλίου.

«To υποβρύχιο Gür S-357 προσφέρει μεγάλη υπεροχή σε πολεμικές συνθήκες με το χαμηλό ακουστικό ίχνος του. Το μήκος 62 μέτρων και βάρους περίπου 400 τόνων υποβρύχιο, έχει τη δυνατότητα να παραμείνει βαθιά στη θάλασσα για 50 ημέρες» σχολίαζε η τουρκική εφημερίδα Sabah.

Πρόκληση Ακάρ: Συνεχίζεται ο αγώνας ενάντια στις απειλές στο Αιγαίο

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, μιλώντας σε τελετή αποφοίτησης στρατιωτικής ακαδημίας στην Άγκυρα, δήλωσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει «με αποφασιστικότητα τον αγώνα ενάντια στις απειλές στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο».

Ο Χουλουσί Ακάρ ανέφερε ότι «στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο το αξιόλογο έθνος μας συνεχίζει με αποφασιστικότητα τον αγώνα ενάντια στις απειλές και τους κινδύνους που εκτοξεύονται κατά της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας μας», σημειώνει το ikypros.com.

Ανέφερε ότι «με τη δύναμη που αντλούν από την αγάπη, την εμπιστοσύνη και τις προσευχές του λαού θα συνεχίσουν τον αγώνα για τα 780 χιλιάδες χλμ εδαφών της πατρίδας, τα 462 χιλιάδες χλμ γαλάζιας πατρίδας και την ασφάλεια των ουρανών, τη γαλήνη και ευημερία των πολιτών, μέρα και νύχτα, καλοκαίρι και χειμώνα, στα βουνά και τις ανηφόρες, εντός και εκτός συνόρων μέχρι να εξουδετερωθεί και ο τελευταίος τρομοκράτης».

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: 

Σχέδιο ανατροπής του Ερντογάν