Ραγδαίες εξελίξεις: Η Ιταλία έστειλε φρεγάτα στην κυπριακή ΑΟΖ (video)10 Δεκεμβρίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 7:22 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 7:25 μμ


Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία στέλνει η Ιταλία με την αποστολή φρεγάτας στην κυπριακή ΑΟΖ.

«Η Ιταλία απέστειλε πολεμικό πλοίο στην Κύπρο για την προστασία των εθνικών της συμφερόντων», γράφει η ιταλική εφημερίδα «La Repubblica», προσθέτοντας ότι πρόκειται για φρεγάτα, η οποία βρίσκεται στην Κύπρο από την περασμένη Παρασκευή, «για την προστασία των ιταλικών εθνικών συμφερόντων».

Η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι «από τον περασμένο Οκτώβριο η Τουρκία ξανάρχισε τις γεωτρήσεις στα ανοικτά της Κύπρου, σε περιοχή που έχουν εξασφαλίσει η γαλλική Total και η ιταλική Eni».

«Η ιταλική φρεγάτα Μartinengo έφτασε την περασμένη Παρασκευή στο λιμάνι της Λάρνακας. Πρόκειται για επιχείρηση «περιπολίας της ανατολικής Μεσογείου, με στόχο την παρουσία και την παρακολούθηση των ναυτικών περιοχών, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και για την προστασία των εθνικών συμφερόντων» αναφέρεται, αναλυτικά, σε επίσημο ιταλικό ανακοινωθέν.

«Τις επόμενες ημέρες, η Martinengo θα πάρει μέρος σε ασκήσεις με το ναυτικό φίλων χωρών. Πιθανώς πρόκειται για την Ελλάδα και την Κύπρο» γράφει η La Repubblica.

«Το μήνυμα προς την Άγκυρα είναι σαφές: αν χρειάζεται να δείξουμε τη σημαία μας, εμείς είμαστε έτοιμοι» τονίζει, τέλος, η εφημερίδα της Ρώμης.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»:

Πέτσας: Τι αναφέρουν οι ελληνικές επιστολές στον ΟΗΕ

Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής: Πού συμφώνησαν και πού διαφώνησαν Δένδιας και αντιπολίτευση

Ντύθηκε… άνκορμαν ο Ερντογάν σε σόου με προκλητικούς χάρτες (video)