Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης Φλόριντα και Αλαμπάμα – Ανεξέλεγκτος ο κυκλώνας Μάικλ9 Οκτωβρίου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 9:16 πμ · Τελευταία τροποποίηση: 9:16 πμ


Σαρώνει ο κυκλώνας Μάικλ, με ισχυρές βροχοπτώσεις στην Κούβα και κατευθύνεται προς τη Φλόριντα και τη γειτονική Αλαμπάμα, όπως επεσήμανε το αμερικανικό Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC) τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου.

Ο Μάικλ αναμένεται να ενισχυθεί και να γίνει κυκλώνας Κατηγορίας 3 σήμερα το βράδυ, συμπλήρωσε αυτή η αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία με έδρα το Μαϊάμι, εκδίδοντας έκτακτες προειδοποιήσεις ακραίων καιρικών φαινομένων για τη Φλόριντα και την Αλαμπάμα.

Αποτέλεσμα εικόνας για κυκλωνας μαικλ

Σύμφωνα με το NHC, το φαινόμενο αναμένεται να πλήξει τις δύο αμερικανικές Πολιτείες περί τα μέσα της εβδομάδας, προκαλώντας καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις.

Κινείται με ταχύτητα 15 χιλιομέτρων την ώρα και αναμένεται να έχει φθάσει στις ακτές της Φλόριντας την Τετάρτη. Οι αρχές έχουν θέσει τμήματα της Πολιτείας σε κατάσταση συναγερμού, όπως και εκείνες της γειτονικής Αλαμπάμα.

Ο κυβερνήτης της Αλαμπάμα, ο Κέι Άιβι, κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να διατεθούν πρόσθετα μέσα και πόροι. Ο Ρικ Σκοτ έπραξε το ίδιο σε 35 Κομητείες της Φλόριντας, κινητοποιώντας 500 στελέχη της Εθνοφρουράς. Άλλα πέντε χιλιάδες στελέχη της τέθηκαν σε ετοιμότητα για την περίπτωση που χρειαστεί να συνδράμουν, διευκρίνισε. Υπέγραψε ήδη εντολή να εκκενωθούν ορισμένες Κομητείες, τόνισε σε ανακοίνωσή του.

Οι βροχές που θα προκαλέσει ο κυκλώνας ενδέχεται να φθάσουν ακόμα και τα τριάντα εκατοστά κατά τόπους και υπάρχει κίνδυνος καταστροφικών πλημμυρών στην Κούβα, στη Φλόριντα, στη Βόρεια και στη Νότια Καρολίνα, σύμφωνα με το NHC, ενώ το επίπεδο της θάλασσας μπορεί να αυξηθεί κατά τόπους ακόμα και κατά 3,65 μέτρα.

Αποτέλεσμα εικόνας για κυκλωνας μαικλ

Η Φλόριντα είχε υποστεί σφοδρό πλήγμα από τον κυκλώνα Ίρμα πριν από έναν χρόνο. Η Βόρεια και η Νότια Καρολίνα εξάλλου επλήγησαν σκληρά από τον κυκλώνα Φλόρενς τον Σεπτέμβριο, όταν έχασαν τη ζωή τους περίπου σαράντα άνθρωποι και προκλήθηκαν εκτεταμένες υλικές ζημιές αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.

 

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών στην Ουκρανία – Εκκενώθηκαν σπίτια (video)

Ζευγάρι στο Μεξικό ομολόγησε τη δολοφονία 20 γυναικών