Σοκ: Αστυνομικός στο Τέξας μετέφερε αλυσοδεμένο Αφροαμερικανό (video)7 Αυγούστου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 2:01 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 2:02 μμ


Παγκόσμιος σάλος έχει προκληθεί, από τις εικόνες που θυμίζουν την εποχή των Αφρικανών σκλάβων στις ΗΠΑ.

Έφιπποι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 43χρονο Αφροαμερικανό και τον μετέφεραν δεμένο  με ένα σχοινί και με χειροπέδες, στους δρόμους του Γκάλβεστον του Τέξας!

Για το περιστατικό που σημειώθηκε στο Τέξας έσπευσε να δώσει εξηγήσεις ο επικεφαλής της Αστυνομίας, της κομητείας Γκάλβεστον, ο οποίος τόνισε ότι δεν έγινε σωστή εκτίμηση του συμβάντος.

Επίσημα «συγγνώμη» ζήτησε ένα αστυνομικό τμήμα στο Γκάλβεστον του Τέξας, που έγινε στόχος παγκόσμιας κατακραυγής τις τελευταίες ώρες, μετά τη δημοσιοποίηση της φωτογραφίας. Σύμφωνα με την Guardian, ο σάλος που προκάλεσε αυτή η εικόνα ντροπής, η οποία ξυπνά οδυνηρές αναμνήσεις από το ρατσιστικό παρελθόν των ΗΠΑ, οδήγησε το αστυνομικό τμήμα του Γκάλβεστον στην απόφαση να βάλει τέλος σε αυτήν την απαρχαιωμένη πρακτικής σύλληψης.

«Κατανούμε τις αρνητικές εντυπώσεις που δημιουργεί αυτή η ενέργεια και θεωρούμε ότι το σωστό είναι να σταματήσουμε εντελώς να χρησιμοποιούμε αυτήν την τεχνική», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το αστυνομικό τμήμα του Γκάλβεστον.

Δείτε το περιστατικό στο παρακάτω βίντεο:

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: 

Δανία: Έκρηξη στο κτίριο της Εφορίας στην Κοπεγχάγη