Συναγερμός για το νέο τουρκικό γεωτρύπανο – Πλέει στη Μεσόγειο (photos)12 Φεβρουαρίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 1:55 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 1:55 μμ


Σε νερά της Μεσογείου εισήλθε το νέο γεωτρύπανο της Τουρκίας, όπως μεταδίδουν αυτήν την ώρα τουρκικά και τουρκοκυπριακά ΜΜΕ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες των τουρκικών ΜΜΕ, στις 10 Φεβρουαρίου 2019, ‘έδεσε’ στην Ισπανία για ανεφοδιασμό και τώρα κατευθύνεται προς την ανατολική Μεσόγειο, προκειμένου να ξεκινήσει γεωτρήσεις φυσικού αερίου και πετρελαίου για λογαριασμό του ψευδοκράτους, όπως έχει προαναγγελθεί.

Το δεύτερο γεωτρύπανο της Τουρκίας

Το Deepsea Metro-1 είναι το δεύτερο γεωτρύπανο που αγόρασε η Τουρκία για γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο. Όπως αναφέρει η ανταποκρίτρια του OPEN TV Μαρία Ζαχαράκη, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας έχει ήδη ανακοινώσει ότι σε μία εβδομάδα, στις 20 Φεβρουαρίου, θα βρίσκεται στην Τουρκία.

Το Deepsea Metro-1 ξεκίνησε το ταξίδι του από την Μαλαισία. Την ίδια ώρα, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έκαναν γνωστό ότι ολοκληρώθηκε η ναυτική άσκηση που πραγματοποίησαν σε συνεργασία με το ΝΑΤΟ στην ανατολική Μεσόγειο μεταξύ 8-9 Φεβρουαρίου 2019.

Στην άσκηση συμμετείχαν οι τουρκικές φρεγάτες Καλλίπολη, Μπαρμπαρός, Πρίγκηπος και Ακάρ, καθώς κι ένα αεροπλάνο της τουρκικής ακτοφυλακής.

Διαβάστε επίσης στη Νέα Σελίδα: Τουρκία: Συλλήψεις 1.112 ατόμων για φερόμενες σχέσεις με το δίκτυο Γκιουλέν

Κωνσταντινούπολη: Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί από την πτώση του ελικοπτέρου (photos-video)

Ρουμανία: Στους 107 οι νεκροί από την «φονική» γρίπη